CSS en HTML (4)

Voordat we beginnen met het ontwerp van een webpagina moeten we nadenken over de inhoud en hoe we deze willen laten zien. In het vorige stukje hebben we de blokken verdeeld met behulp van de <DIV> TAG en CSS om te laten zien waar we naar toe willen. Een eigen webpagina. Om te beginnen moeten we ons de kennis eigen maken van <HTML> de HyperText Markup Language en de daarvan afgeleid, uitgebreide talen. Maar eerst gaan we de <body> tag inrichten. Alles wat we binnen deze tag doen zien we op het scherm. Dus dat moeten we meteen goed doen. Wat we kunnen regelen in de <body> tag is o.a. de kleur van de achtergrond, de kleur van de tekst, het gebruikte font etc. En, veel van die dingen worden in ene keer standaard voor alles wat er verder gebeurd. Hoe definieren dat:
12 Comments

 1. Hoi Sjoerd,

  Bedankt voor de duidelijke uitleg!

  Gr. Arjan

 2. De onhoud is altijd belangrijk…

 3. Mooie screenshotjes erbij. Het ziet er weer netjes uit.

 4. Goeie tips weet !! Op naar de volgende

 5. ik vind het nog steeds leerzaam maar welmoeilijk, ik had even een probleempje met reageren op m’n wordpress blog, dat is ook aliets wat ik niet precies snap, maar ik zou het welwillen weten

 6. Een onbegrijpelijke taal hoor.Moet er eens voor gaan zitten en proberen er wijs uit te worden.

 7. ik hou het toch maar bij weblog……………..
  😉

 8. Blijft super deze CSS cursus in normale leesbare taal!

 9. Heldere uitleg in beknopte hapklare brokken!
  Hoewel dit voor mij al bekend is, blijf ik het zeker volgen.

 10. Lees het vanmiddag nog een keer, ben nu nog iets te slaperig 🙂

 11. Hiervoor heb ik even geen ruimte in mijn hoofd. komt nog wel.
  NT: Ik begrijp de reactie op mijn logje niet. Ga ik te ver en zo ja waarin?

 12. Alles wat ik nu zelf al had uitgevonden waar ik ‘gewoon’ wat moest veranderen krijgt voor mij nu een plaatsje over het hoe en waarom! 🙂 Heel handig!

Geef een reactie