Opmerkelijk auto's – Renault Dauphine 1956 – 1967
Naast de vergeten auto’s zijn er natuurlijk ook auto’s die niet meer gemaakt worden of vervangen zijn door nieuwere modellen. De echte klassiekers dus. Vandaag een auto uit die serie. De Renault Dauphine. Het model had een vermaarde voorganger, de Renault 4CV. In 1956 rolde de eerste van de band en het bleek meteen een groot succes. Tot 1967 rolde er meer den twee miljoen exemplaren van de band. De auto werd vooral bekend door z’n vriendelijke verschijningsvorm en de gewonnen ruimte t.o.v. zijn voorganger. De motor lag net als bij de 4CV achterin en had een inhoud van 845 cc. Daarmee kon een top bereikt worden van 110 km/uur. Voor de echte liefhebber telt natuurlijk alleen de Gordini uitvoering. Die had 40 pk, 8 pk meer en haalde daaemee een top van 125 km/uur.


14 Comments

 1. Mijn hart breekt als ik de Dauphine weer zie. wat een aandoenlijk model is het toch.

 2. @ me!; thanks, ongetwijfeld krijgen we daar ook nog eens een afbeelding van te zien 😉

 3. Ook weer zo gaaf, allemaal uit die tijd eigenlijk wel 🙂 ook de naam Dolphine is mooi

 4. Columbo reed in een oude peugeot 403 rond uit 1959.

 5. heb jij iets met auto’s?… je zou het haast zeggen.

 6. mooie auto weer,
  lekker kompakt.

  gefeliciteerd met je 9
  🙂

 7. Hee, reed Colombo, die tv detective niet in deze rond maar dan in een lekke cabrio uitvoering?
  Gave auto, vreselijke tv serie 🙂

 8. Ik vind de rondingen an de auto mooi. Hoekige auto’s vind ik niets..

 9. Als je kijkt naar de auto’s die ze nu maken dan zijn we duidelijk niet stil blijven zitten! Ik zou de Karmann Ghia wel eens willen zien in je rubriek! (hebben wij vroeger gehad en nog warme gevoelens voor)

 10. Op deze manier reis ik terug in de tijd.

 11. Mijn schoonouders hadden er zo eentje, volgens mij hun eerste auto 🙂

 12. Mijn buurman had vroeger zo’n guitig autootje.

  Overigens altijd goed als een auto naar een wielercriterium wordt vernoemd. 🙂

 13. Ik vind het wel een schattig dingetje, waarschijnlijk door de ronde vormen.

 14. De auto zegt me niks, de bergen op het onderste plaatje des te meer. Heerlijk. 😀

Geef een reactie