Auto's in de film – Peugeot 403 (1955 to 1966)Mike bracht me op het idee. Niet alleen vergeten auto’s komen hier aan bod op autozaterdag, maar ook filmauto’s en uitzonderlijke auto’s. De auto waar het vandaag om gaat is een Peugeot 403 Cabriolet uit 1959.
U leest: een excentrieke inspecteur, een domme, luie hond, altijd een sigaar in zijn mond, altijd dezelfde gore regenjas, en het figuur wat de indruk wekt van een dakloze als je hem tegen zou komen. Juist ja Columbo gespeeld door Peter Falk. Geen reclame voor deze auto, want met het imago uit de film zou niemand die auto nog kopen. Het was echter een zeer betrouwbare auto die tussen 1955 en 1966 gebouwd werd. De opvolger was de woestijn en taxireus de Peugeot 404. Maar goed, na de productiestop werd de serie pas gemaakt en alle modellen waren dus al verkocht. Vreemd is dat er maar zo weinig van dit model bekend is.


21 Comments

 1. Ik heb het altijd wel een best aardige auto gevonden . We hadden hier vroeger iemand in het dorp die er taxi ritten mee reed. Hij was vierdeurs en een ruime koffer. Later met Columbo werd het merk dacht ik wat bekender. Gr. jan

 2. Niet echt mijn auto hahaha maar de serie was geweldig.

 3. Van deze auto kan ik me eerlijk gezegd minder herinneren dan van Columbo, dat vond ik wel een leuke serie.

 4. gave auto,
  zet maar hier neer
  🙂

 5. Columbo.. tja.. vervlogen tijden.
  Wij maakten proefritjes vandaag… maar niet in zo’n auto 😉

 6. die inspecteur herken ik wel…. met auto’s heb ik niets

 7. Man bijt hond had eens een zusuki jimny, net zo`n wagen als ik heb.
  Wel grappig.

 8. Heb vaak genoten van die serie, Columbo..

 9. Columbo was anders ook een werkpaard en hij slaagde altijd, dus toch niet zo’n raar boegbeeld.Oh ja, (by the way…) hij was ook knetterscheel.

 10. OT: nee hoor niks op de grond gelegen.

 11. Had ik wel eens willen zien, die hond met sigaar in zijn mond.

 12. Mooie auto,s natuurlijk van dat fietsenmerk.

 13. Een wereldkar als Columbus er in zit!! 😉

 14. IK kom je even een fijn weekend wensen

  Groetjes Gina

 15. Heerlijke serie, ik heb er altijd met veel plezier naar gekeken, dacht je dat hij klaar was en dan draaide hij zich nog even om voor nog een vraag met die priemende oogjes.
  Geweldige auto, wij hebben een 404 gehad 🙂

 16. Ja, Columbo dat was em.

 17. Ja, dat izzem! Leuk om hier weer eens een afbeelding van te zien. Ik had meer met de auto dan met het personage Colombo geloof ik 😉

 18. Columbo was overigens een leuke serie voor op een regenachtige zondag 🙂

 19. Is wel een bekend beeld, deze auto

 20. Mooie auto. En zeker herinneringen aan de serie, maar ik heb toen nooit zo op de auto gelet. Typisch een vrouweneigenschap?

 21. Het model spreekt me nou ook niet echt aan.
  En rokende mensen al helemaal niet. (vergeet hierbij 1 persoon).

Geef een reactie