Dit is ook handig – by Frank

Zo rond kijkend op het Wereld Wijde Web, kom je af en toe wat tegen, wat erg bruikbaar
is. Zo kwam ik onlangs het programma "Photo – Toolkit" tegen. De tool is weliswaar
in het Engels, maar heeft een erg intuetieve interface. Er zitten dingen in die je met andere tools ook kunt, maar hier is de combinatie van mogelijkheden, die hem toch weer net iets interessanter maakt. Je kunt er erg gemakkelijk foto’s mee roteren, rode ogen aanpassen, kleurzwemen wegwerken, make-up op portretten toepassen (rimpeltjes weg retoucheren), wat bijlichten, Automatisch horizonnen recht zetten, vergroten verkleinen, ga zo maar door. O ja, je kunt er ook nog karikaturen mee maken. Als je een van de knoppen boven aanklikt kom je in een tweede scherm, waar vaak een automatische stand wordt geboden, maar er is ook steeds de mogelijkheid van handwerk. Persoonlijk gebruik ik dat liever. Ik houd wel van een beetje ‘controle houden op’. Rechtsonder staat steeds een knop "view tutorial" Je wordt dan doorgelinkt naar de website, waar e.e.a. nog eens voor gedaan wordt. Ook dit is wel allemaal in het Engels. De maker heeft zich behoorlijk uitgesloofd, maar geeft het programma toch ook nog eens gratis weg.

Je kunt de gratis tool downloaden op http://www.photo-toolkit.com.

Klik op het plaatje hieronder om een groter exemplaar te kunnen bekijken.16 Comments

 1. @Willian: Zoek eens naar PhotoFiltre.

 2. Ik ben nog steeds op zoek naar een fotoprogramaatje (liefst gratis) waar je foto’s zwart wit en sepia kunt maken.
  Dit ziet er ook leuk uit, maar heeft voor mij geen toegevoegde waarde

 3. De laatste 5 jaar doe ik dingen anders. Pas als ik ergens tegenaanloop zoek ik naar een oplossing en niet eerder. In het verleden heb ik veel cursussen gedaan, ook voor software die ik nooit gebruikt heb.

  Als het om plaatjes gaat, dan gebruik ik 3 programma’s zeer minimaal. MS Paint om iets te tekenen, MS FotoEditor om kleuren, en maten van een foto te veranderen en CoralDraw voor kleurvervanging, roteren en animaties. Waarschijnlijk kan ik met CoralDraw ook alles wat met Paint en FotoEditor kan, maar ik vind het teveel gezoek binnen hun menu-structuur en heb dat al heel snel opgegeven. Ben op dit moment wel tevreden en doe de meeste foto- en plaatjes aanpassingen binnen enkele secondes.

 4. En toch blijf ik er bij dat je dingen niet zo moet bewerken.
  Dat wil zeggen, dat is niet wat ik wil.
  Gewoon alles zo laten zien zoals het is.

  Wat anderen doen moeten zij weten natuurlijk.

 5. leuk progje,
  maar ik hou het maar bij psp

 6. Dat ga ik downloaden…thanks!

 7. Ik doe vrijwel alles met Photoshop en FastStone ImageViewer, maar ik heb dit progje zojuist gedownload en ik zal het straks eens bekijken. Soms kan zo’n programmaatje goud waard zijn vanwege 1 optie, die elders niet beschikbaar is of veel meer werk vergt. Dank voor de tip!

 8. Sinds je hulp van enige dagen geleden zal ik iedere week met extra aandacht deze blogjes lezen.

 9. Soms is het de moeite iets te proberen wat gratis is.. Hier zullen wel wat mensen blij mee zijn

 10. heb het even gedownload en snel bekeken, vooral die lighting tool is leuk

 11. Altijd handig die tooltips, dank je.

 12. Geweldig leuk tooltje!! Hahahahaha ik heb me al naar gelachen om mijn eigen karikatuur! 😀
  Thanks!

 13. Gratis dingen kun je altijd even proberen natuurlijk. Ik ben tevreden met Adobe.

 14. Dat moet ik eens goed gaan bekijken

 15. Ik heb even gekeken en het lijkt me makkelijker dan het programma welke ik nu gebruik. Thanks 🙂

Geef een reactie