1 april 2008

Ik vraag me eigenlijk af waarom alle belasting formulieren voor vandaag 1 april binnen moeten zijn. De belastingdienst kan er toch niet mee omgaan. Ze kunnen niet eens een paar formuliertjes opslaan die wij getrouwe burgers, naar eer en geweten hebben ingevuld, aan ze toesturen. Nee geen papieren meer maar alles digitaal als het kan. Ja hoor, en dan is men alles kwijt, opgelost in cyberspace en mag je opnieuw beginnen. Amateurs zijn het, nee, dilletanten, beginnelingen. En dat is dan niet eens een mop. Wat wel een mop mag zijn is dat vandaag de boetes allemaal omhoog gaan. Op 1 april nog wel. Als dat toch eens zou kunnen. Maar het zal wel zijn zoals altijd. Naar het geld wat naar de overgeid gaat kunnen wij burgers fluiten. Dat vliegt gewoon weg om nooit meer terug te komen. Allemaal 1 april projecten, gone with the wind of zoals met de betuwelijn, met de geldtrein weg.

19 Comments

 1. Vanaf dit jaar betaal ik geen belasting meer, ik ga NOOIT MEER op een vast adres wonen. Kreeg een verzuimboete terwijl ik de aanslag verstuurd had, en opeens wordt de bijstand ingeschat op 25.000 euro per jaar.
  Omdat ik ook deze zaak vermoedelijk ga verliezen bij de partijdige rechtsspraak, heb ik, om mijn gezondheid voorop te laten staan, tegelijkertijd alle vertrouwen in nederland maar ook alle landen waar NL mee samenwerkt opgezegd. Off the grid, your future lifestyle!
  Aan alle mensen die nu nog werk hebben en denken wat een gezeik van een uitkeringstrekker: ook ik was net als jij hard aan het werk. Maar het stoelpotengezaag gecombineerd met de belastingaanslag gecombineerd met onzin-subsidies en blablaprojecten en zelfverrijkende woordkunstenaars maakt zelfs de meest geharde mens wanhopig en uiteindelijk werkloos.

 2. Om je boos over te maken, alleen helpt het zo weinig!

 3. En toen moest ik ook weer in de pensioenbescheiden gaan kijken en dan zie je wat er de laatste jaren vernaderd is. Hoe ze hun beloften niet nakomen. Stelletje bandieten en mooipraters. Dieven zijn het.

 4. Morgen mag ook nog wel. zo streng zijn wij nu ook weer niet.

 5. 1 april is een merkwaardige datum.
  Altijd goed opletten, en betalen, want maxima moet ook eten.

 6. Jammer dat al dat geld de verkeerde kant op vliegt. Zo mag ik nu alsnog betalen voor de gecombineerde heffing 2005 omdat ik dat indertijd niet kon vanwege een lage uitkering maar inmiddels een baan heb dus niet meer in aanmerking kom voor kwijtschelding. Lachen met die lui. Uiteraard komt er weer een bezwaarschrift.

 7. Ja ,die verhogingen van de boetes dacht ik eerst ook een 1 april grap ,maar hou er toch maar rekening mee dat het serieus is. Maar stel nu eens dat we ons dit jaar met z,n allen aan de regels houden . Wat denk wat we dan volgend jaar voor ons gas moeten gaat betalen ? Het moet er komen niet links om dan maar rechts om .. Gr. Jan

 8. tja belastingen…………..
  we blijven gewoon betalen en ze verzinnen steeds weer wat meer

 9. en skeelers hoeven geen 45 km per uur rijden tss wat humor bij het nieuws. (1 april inderdaad)
  Belasting vraag ik niet aan…. gelukkig.

 10. Nee, leuker kunnen ze het niet maken…

 11. Belasting, slimmer kunnen ze ze niet maken

 12. Slikken en schikken, vrees ik …

 13. Je moet maar gevoel voor humor hebben bij die belastingsdienst.

 14. Hahahahahaha wat moet ik lachen 🙁

 15. Ik vind die 1 april datum wel leuk gekozen van de belasting… kan het ironischer

 16. En het is nog niet eens een grap….

 17. De belastingdienst kan alleen maar streng zijn voor het armlastige volk. Maar zelf maken ze er een potje van.

 18. Vroeger had je roofridders. Nu hebben we de belastingdienst. Sommige vormen van belasting zijn pure diefstal. denk maar eens aan successierecht. 🙁

 19. Dat moet omdat de belastingdienst een grote grap is..

Geef een reactie