My secret bird

Soms ben ik best wel irritant, vooral als ik iets wil wat me iedere keer weer mislukt. Voor een aantal weken terug zat er een vogeltje in de tuin en ik wist en weet nog steeds niet wat het is. Eerst maar eens op digitale jacht naar dat vogeltje, maar het beestje was zo schuw dat iedere keer als ik hem zag en ik mijn camera nog moest pakken en de achterdeur nog moest opendoen dat het beestje er allang weer vandoor was. Of de struiken invloog en mij van daaruit aan het uitfluiten was. Tot gistermiddag. Niets vermoedend maar met de camera in de buurt was ik in de tuin aan het werk en het beest streek neer bij het verbouw pand van de buren. Heel voorzichtig heb ik zo van een afstand van een metertje of zeven de onderstaande (en nog meer) foto kunnen schieten, overigens is het staartje van onde bruinrood. Aan u de eer om mij te vertellen welke vogel dit is, want ik weet het echt niet.


23 Comments

 1. mischien een lijster?

 2. Kan het gezien het rode staartje ook een vogelaar zijn?

 3. Ha mooi, mysterie opgelost. Aan die Aargh heb je nog eens wat 😉
  Een roodstaartje, daar was ik nooit opgekomen 🙂

 4. Volgens mij ie het een versie die kan vliegen… een vlieg vogel.

 5. Je vogeltje staat er mooi parmantig en duielijk op, maar helaas … al onze boeken staan nog in dozen op de logeerkamer … ik kan je er dus niet mee helpen. Ik zal vandaag of morgen toch eens kijken waar mijn natuurboeken zijn, want ik heb ze ook nodig om de waterjuffers te determineren, die ik vandaag heb gefotografeerd.

 6. Ik zou ook gaan voor een transsexuele mus.

 7. Ik maak er een mus van.
  Een hele tamme, want meestal is zoiets echt een toevalstreffer!

 8. dat klopt, ik had via mail reeds een poging gewaagd om hier achter te komen bij een vogelkenner en ik kreeg daar hetzelfde antwoord.

 9. Sorry, ik kan je niet helpen… Maar een leukerdje is het wel!

 10. Maakt niet uit hoe het heet, toch? Een leuk beesie blijft een leuk beesie…een roos blijft een mooie bloem ook al noem je’m geen roos. Of zoiets.

 11. Ik dacht dat het een houthoppertje was. 🙂

 12. Mooie foto trouwens!

 13. Je hebt het antwoord zelf al gegeven, het is een roodstaart. Zwarte roodstaart, maar vrouwtje en dus niet zwart maar grijs. Maakt een raar knersend geluid als het goed is, wij horen dat hier het hele voorjaar lang.

 14. Ik ben geen vogelkenner, kun je de foto niet op een forum voor vogelliefhebbers zetten?

 15. hele mooie foto,
  maar ook ik weet het niet…………….

 16. Pfffffffff, heb je geen makkelijkere opgaaf 🙂

 17. Duidelijke foto, maar ik heb geen idee helaas.
  Staat er wel fier op zo!

 18. Ik moet je ook teleurstellen… ben benieuwd of iemand hem kent

 19. Ik had je graag willen helpen maar mijn kennis is nihil qua vogels. Ik heb nog even gegoogeld voor je maar dan wordt het raden en er zullen hier best wel mensen komen die dat vogeltje herkennen (hoop ik).

 20. Nou ja zeg. Die zit ook bij ons in de boom… heel snel beestje. Geen idee wat het is. Heb het gister nog getracht op te zoeken in het vogelboekje maar kwam er niet uit.

  Ben benieuwd!

 21. Geen flauw idee, maar een geinig vogeltje zo te zien

 22. grijze huismus met rode staart? Heb geen idee maar het is wel een leukerd, hij/zij kijkt heel schalks de camera in 😉

Geef een reactie