Een tip – by Frank

Nog niet over gestapt op The Gimp? Nog geen afscheid kunnen nemen van Photoshop? Dan heb ik een mogelijk interessante tip voor jullie: De Amerikaanse firma Sitepoint geeft een gratis (digitaal) Photoshopboek weg. Ik heb het even bekeken en het ziet er goed uit. Het Engelstalig boek is in PDF formaat. Maar het is maar voor beperkte tijd daar te downloaden. De teller staat nu op pakweg 22 dagen nog. De link naar de site waar ze wel naar je email adres vragen is: http://photoshop.aws.sitepoint.com/. Vervolgens probeert men je lid te maken van wat nieuwsbrieven, maar dat kun je ook overslaan. Gewoon uitvinken.

Vind je dat te omslachtig dan hier ook nog een rechtstreekse link naar een hoge printresolutie versie van 64 MB http://photoshop.s3.sitepoint.com/photoshopLG.zip

Is deze bestandsgrootte je te heftig dan is er ook nog een lagere resolutie variant van slechts 23MB. http://photoshop.s3.sitepoint.com/photoshopSM.zip

64 MB downloaden, 23 mb downloaden. Ik herinner me nog goed de tijd dat ik met een modem via de telefoonlijn bestanden deed downloaden van hooguit enkele kilobytes. Anders werd het veel te duur. Dat downloaden deed ik destijds bij zogenaamde bulletinboards. Internet bestond wel maar de toegang er naar toe was vrijwel niet te doen. Alleen al vanwege de kosten. Bulletinboards waren in feite ook gewoon computers waar je rechtstreeks een verbinding mee maakte. Ze hadden meestal wel meer lijnen voor meerdere contacten, maar je kon het ook treffen dat alle lijnen urenlang bezet waren. Het downloaden is gebleven, zelfs enkele gigabytes is geen probleem meer, modems bulletinboards zijn nagenoeg weer verdwenen. Ik ben benieuwd of we over 10 jaar nog bloggen.

11 Comments

 1. The Gimp? nogal onhandig, je moet eerst iets anders op je PC zetten voordat je dit kan gaan gebruiken. PSP11 is ook erg handig. Maar toch heb ik Photoshop…

 2. Wat extra informatie over Photshop kan nooit kwaad.
  Dank voor de tip.

 3. Ik hou het maar bij wat ik heb

 4. is misschien wel interessant, ik wil eerst nog wat meer uitproberen met Gimp vind ik eigenlijk, anders wordt het weer te veel van het goede 🙂

 5. ik hou het bij psp dat gebruik ik op mijn werk ook veel
  🙂

 6. Ik ga toch even voor die PDF, is wel zo handig.

 7. Heb Photosjop nodig voor m’n werk dus een overstap naar een ander pakket zit er voor mij niet in.

 8. Beiden. ligt een beetje aan mijn bui.

 9. Ik ben de hoge resolutie aan het downloaden en ben benieuwd. Thanks! Ook ik kan me de tijden nog herinneren dat je uren moest wachten voordat je een bestandje gedownload had maar die 64 MB was snel binnen. 🙂 Ga hem nu bekijken! En tja na bloggen zal wel weer wat nieuws uitgevonden gaan worden wat we dan weer masaal gaan doen!

 10. Ik hou het maar bij mijn vertrouwde photoshop, bevalt prima. Over tien jaar ben ik 70, we zullen het wel beleven, of niet… 😉

 11. ‘k doe een herhalingoefening 😉
  ben nu echt een linuxgeek?
  wat zal dat een hoop rust geven…….
  thnx voor de link

Geef een reactie