De Morris Minor

De Morris Minor werd ontworpen door Sir Alec Issigonis, die later ook de opvolger van de Morris, de legendarische Mini ontwierp. Ik werd geattendeerd op dit autootje door Sanne. Bij haar werd de Morris Minor als trouwauto gebruikt. Ondanks de respectabele leeftijd zie je ze toch nog regelmatig op de weg. De auto werd van 1948 – 1971 geproduceerd in diverse varianten. Grof ingedeeld was er een type l, een type ll en een type 1000. De auto was geliefd als bestelauto o.a. bij de post en als bakkerswagen. De gewone uitvoering was eigenlijk een heel betaalbare auto voor de al wat meer verdienende mensen. De foto’s spreken voor zich. Ik ben blij dat er nog zoveel mensen zijn die hun hobby hebben in het op de weg houden van klassieke auto’s. Het is een stukje rijdende historie.
MM Type 1 1948-1953 (918 cc 95 km/h)
MM Type 2 1953-1956 (803 cc 100 km/h)
MM 1000 1956-1965 (948 cc)
MM 1000 1965-1971 (1098 cc 124 km/h)
Bedenk dan even dat deze auto’s uitkwamen met een litertje of 6 op de 100. Niet slecht toch.

11 Comments

 1. In mijn straat staat er al heel lang eentje te koop.

 2. Geweldige auto’s zijn het om te zien. Heb geen idee of het ook lekker rijdt maar dat maak voor ’t oog niks uit.

 3. Ik ben gek op de “Engelse Auto”. Op de motoren ook van deze rijdende wondertjes. En de steeds veranderende industrie. De motoren bijvoorbeeld die eerst van BMC waren en later weer van BLMC. Het is doodzonde dat deze industrie in handen is gekomen van de beurzen. Het heeft het typisch Engelse karakter van deze auto,s ontnomen.

 4. Ik heb het altijd een Morris Major gevonden.

 5. Ik heb geen verstand van onder de motorkap, dat zal allemaal wel.
  Ik vind het een groot wonder dat het rijden kan!

 6. Die witte is mooi, die gekleurde gewoon grappig

 7. Ik vind ze allebei prachtig!! Natuurlijk ken ik ze nog wel. 🙂

 8. Die onderste lijkt mij een prima autootje om mee op vakantie te gaan!

 9. Ja, de Morris minor ken ik wel. Volgens mij hadden mijn broertjes daar een speelmodel van.

 10. wow die witte is gaaf,
  daar zou ik wel in willen sturen.

  fijn weekend
  🙂

 11. Het verbruik was idd niet slecht… je doet dus ook verzoekjes? Ook niet Europees?

Geef een reactie