Limburg in beeld: Born


Gisteren had ik een rustdag midden in de week, een extra weekend dus.Soms moet ik dat nemen als het aantal uren wat ik te goed heb teveel dreigt te worden. Anders ben ik ze kwijt.

Het was prachtig weer en ik heb daarom een tochtje gemaakt door een prachtig dorpje, Born. Bij velen is dit dorp alleen maar bekend omdat daar de DAF fabrieken ontstonden en daar extra werkgelegenheid werd gecreeerd na de mijnsluitingen. Daar doe je het idyllische plaatsje tekort mee. Had ik het al eerder over het sluizencomplex, nu heb ik er een stads- en kasteelwandeling van gemaakt. De dorp onstond rondom de Waterbucht(1154) waarvan nu alleen nog maar ruines te vinden zijn (foto). De gerestaureerde voorburcht word gebruikt als gemeentehuis (foto).

Hierachter vinden we een prachtig kasteelpark waar je heerlijk (betaald) kunt wandelen. Het park is een kleine dierentuin met voldoende speelgelegenheid voor de kleintjes, maar zeer zeker voldoende te zien voor de grote kinderen zoals u en ik. De dieren zien er goed verzorgt uit en ook het groen is goed in orde. Daar kan menig commercieel park eens naar gaan kijken. Er is een hele grote volliere waar zeer mooie vogels in zitten (foto). Zelfs de wat grotere dieren kunt u rustig bij op de kinderboerderij. En Yes… De lynx voelde zich zo thuis hier dat ik rustig illegaal een foto mocht maken. De wandeling door het dorp leverde nog een aantal mooie plaatjes op, maar die bewaar ik.

16 Comments

 1. Ik zie dat na de aardbeving nog niet alles herbouwd is…

 2. Ik wandel toch liever gratis, en ik bepaal liever zelf wanneer ik vrij heb.
  Maar evengoed heb je er een welbesteed dagje van gemaakt!

 3. Je bedoelt Thorn, dat ligt in Midden Limburg. Born ligt bij Sittard

 4. Born is erg mooi. Je hebt daar ook ergens dat witte stadje, Thorn?

 5. Geweldige foto van Asranas achternichtje:-)

 6. wat mooi dat je die lynx daar ook tegenkomt

 7. ja ja Born ken ik van de folders, het witte stadje, dat is toch het oudste stadje van Limburg?
  Wel lekker dat je uren op moet maken 🙂

 8. Niet echt een huispoesje…

 9. Zo’n breek in de week is wel oke meestal

 10. Heerlijk zo’n dagje vrij tussendoor.

 11. Jij hebt je verplichte vrije dag dus prima besteedt! Deze 4 foto’s zijn allemaal prachtig door de verschillende ‘kunstwerken’ die erop staan.

 12. zijn zeker mooie foto,s.
  fijn zo,n dagje tussen door…………..

 13. Dat is nog eens een mooie ‘poes’ 🙂

 14. Hoezo heb je die foto illegaal gemaakt? Mag je geen foto’s nemen dan? Verder doet je camera het meer dan uitstekend, prachtige foto’s!

 15. Nou dacht ik Limburg, en met name het Zuidelijk deel ervan, goed te kennen. Zet je me daar toch even op het spoor van een plaats met haar schoonheid, die ik nog nooit heb gezien. Shame on me!!!

Geef een reactie