Klussen, dag 1

Met veel plezier ben ik vandaag begonnen met klussen. Er moet een nieuwe wandbekleding op de muur komen, en waarom dan niet meteen parket er tegen. Ik hoor het u al denken, parket… Yep, parket. We hebben ooit eens vloerplaten tegen de muur gezien in bij meubelcentrum Heylen in Peer (Be), en naderhand in een Praxis krantje parket tegen de muur, dus zoiets moest er bij ons ook komen. Het is wel even werk, en de voorbereidingen zijn meestal het meeste werk, maar je moet er ook wat voor over hebben natuurlijk. De start is gemaakt, dat ziet u hieronder. En ik kan u verzekeren dat er inmiddels meer dan honderd gaten in de muur zijn geboord, daar evenzoveel pluggen in zitten, er dus ook zoveel schroeven ingaan en dat daarmee meer dan 45 meter panlat is vastgezet. (En dat ik geen schroef of plug heb gekocht, die had ik nog verzameld uit vorige klussen). Morgen verder met dag 2.


19 Comments

 1. Dit had ik nu niet moeten zien. het herinnert mij aan de plicht die roept… De badkamer en de bijkeuken staat in de planning, maar….. ik wilde eerst bij iedereen langs!

 2. Met parket tegen de muur krijg je wel meteen drie keer zoveel bewegingsruimte. Ik ga er wel vanuit dat je het plafond nog met rust laat.

 3. Ja waarom niet,parket aan de wand. Je moet het gewoon eens aandurven .Gelijk heb je . Ook ik heb altijd genoeg voorraad om aan zo,n klus te beginnen . Bewaar ook altijd alles in mijn garage. [soms te veel] Succes met je klus en en gr. Jan

 4. Het houdt je van de straat 😉

 5. …. goh zeiden ze dat bij ons ook maar 😉
  VOor het eerst in mijn werkzame bestaan neem ik 4 weken vakantie, dat lijkt me dus heerlijk. Ook eens even wat overuurtjes mee pakken.

  Fijne avond,
  Marijke

 6. En ik maar denken dat je dat parket al lang tegen de muur had getimmerd …
  Afijn de kop is eraf … succes verder, ik ben benieuwd naar het uiteindelijk resultaat.
  In Fryslen zeggen we op zo’n moment: “It moat earst op syn slimst ear’t it better wurdt”.
  Vrij vertaald: veel slechter dan nu kan het er niet uit gaan zien … 😉

 7. Het idee doet me denken aan de schrootjeswanden uit de jaren 70. Maar ik laat me vast verrassen door de foto die je plaatst als het klaar is 😉

 8. Hoop dat het resultaat naar wens is.

 9. Kun je niemand meer achter het behang plakken.

 10. Is het echt parket, of is het laminaat? Parket lijkt me redelijk zwaar voor tegen de muur. Anyway, het zal er mooi uitzien in ieder geval

 11. is weer eens wat anders tegen de muur, ik ben benieuwd naar het resultaat..werk ze vandaag!

 12. Misschien handig om tevens te isoleren met dat dunne isolatiemateriaal. Ben erg benieuwd naar het resultaat en ik weet zeker dat het er mooi uitgaat zien! Sowieso leuk als je eens wat anders doet met parket/laminaat!

 13. ja, of het nu op de vloer ligt of tegen de muur zit, als je het maar mooi vindt

 14. Ik vond het er bij jullie al prima uitzien, maar het zeker te laat om daar nu nog mee aan te komen? 😉

 15. pfff wat een werk zeg al dat boren,
  ben heel benieuwd als het af is………

 16. Ben meer dan benieuwd naar het eindresultaat!

 17. Catman (Frank)

  Meer dan honderd gaten! Ga je er een paard aan hangen? 😉 Ik ben er benieuwd naar, als het af is. We kunnen op een fotootje vertrouwen?

 18. Nou, dat lijkt me eigenlijk best wel een voldoende!

Geef een reactie