DesseldorfOns uitstapje naar Desseldorf zit er alweer op. Het waren een paar fantastische dagen. Het hotel was echter bullshit. Het enige was dat we een schoon bed hadden, maar de rest van de kamer kon zo uit een kamerverhuur komen. De helft van de lampen deed het niet, een gescheurde toiletpot, beschadigd sanitair , deuren in de grondverf en ga zo maar door. Oh ja, de naam, Hotel Prinz Anton, en laat u niet verleiden door de mooie plaatjes. Van die kamers hebben ze er maar een paar, wij werden ondergebracht in een gebouw elders in de straat. Maar Desseldorf daarentegen was prima. De Kenigsallee, de Altstadt, we hebben het allemaal gezien en ervan genoten. Nou ja gezien is een groot woord, als je daar iedere winkel binnen wil gaan heb je een paar weken nodig. De voorkeur gaat wat ons betreft uit naar de Altstadt, daar lopen nog normale mensen rond. De Kenigsallee is gewoon een vesting die geregeerd wordt door bewakers van al die dure panden en het voor een groot deel Arabische publiek wat daar met lijfwacht en al komt. Treffender dan op beide foto’s kan ik het niet weergeven.Boven een klein zaakje in de Altstad en de jonge arabier die in de onderstaande auto reed was niet ouder dan een jaar of 19… gezien het nummerbord kan dat ook wel kloppen. En voor de liefhebber van Starbucks, en liggen wel 10 van die panden in de dure straten. In de Altstadt geen. En de koffie was in de Altstadt vele malen beter… Overigens als u eens lekker wil eten moet u onder bij Karstadt in de shadowstrasse zijn. Bij de Indier die daar staat te koken wordt u pas echt verwend.(foto’s zijn uiteraard aanklikbaar)

14 Comments

 1. Ik ben weer terug en ik heb mooi weer mee genomen.
  Fijn dat je toch een paar leuke dagen hebt gehad ondanks dat hotel niks was.

  Fijn weekend

 2. @ Redstar :: mijn schoonzoon op zakenreis vond in een nog veel duurder duits hotel wandluizen in zijn bed.
  Een klacht aan de balie leverde niet eens verbazing op.
  Maar Desseldorf is een sprankelende stad met een kultuuraanbod waar wij een puntje aan kunnen zuigen.

 3. Ai, dat is altijd erg vervelend, een slecht hotel. Maar ja, als het goed is ben je er maar een paar uur per dag en dan ook nog met je ogen dicht.

 4. De auto is een Bentley, het type weet ik niet.

 5. balen voor je dat het hotel minder was, maar ja dat laat idd de pret niet drukken

 6. Elke grote Duitse stad heeft een reservaat waar de koopkrachtigen in stijl kunnen winkelen. De rest van de meute zit in het Kaufhof, Karlstad, Herti enz.

 7. Een schoon bed is het meest belangrijke natuurlijk, maar als het niet is wat je verwacht valt het tegen natuurlijk..

 8. Wij hebben in Antwerpen een keer een soortgelijke ervaring gehad met een hotel. Het zag er allemaal zo mooi uit, maar het was een zootje … Maar ach, goed weer en een mooie stad maken in dat soort gevallen meestal veel goed.
  Die auto lijkt me een prijzig karretje. Wat voor merk en type is dat?

 9. Tjee, jammer van het hotel… maar als de kamers goed waren….ach, je hebt er meestal alleen maar je ogen dicht toch? 😉

  Fijn weekend!

 10. Ik geef ook de voorkeur aan oude stadscentra. balen van dat hotel, dat is dan weer het nadeeel van internet en hoe betrouwbaar de gegevens zijn. Maar goed dat kan je met een brochure ook overkomen.

 11. Ik ken Dusseldorf alleen van de kerstmarkt en dus in de winter…

 12. Probeer je stiekem Schiphol te mijden om toch op vliegvakantie te gaan?

 13. Ondanks een slecht hotel, dus prima vermaakt:-)

 14. Wat een pech met jullie hotel maar gelukkig heeft Dusseldorf jullie niet teleurgesteld! Tja je moet wat geven aan je kind en deze auto had hij nog niet! 😉 Ik neem zo maar even aan dat hij elk jaar een ander modelletje krijgt met een bijpassende kentekenplaat…

Geef een reactie