Goed of slechtOver wat goed is en wat slecht is kun je hele discussies op zetten. Meestal worden deze vergeleken. Als ik kijk wat ze met graffiti in Rotterdam allemaal mooi kunnen maken is dat niet slecht. Je kunt bij Liesbeth genoeg mooie voorbeelden vinden. Maar je kunt het met graffiti ook veel slechter maken dan het was, ofwel de zaak bekladderen. Kijk naar de drie tanks langs de Maas. Dit maakt die tanks niet mooier. Beter is het dan om eigen initiatief te tonen en ze door een echte meester te laten spuiten. Deze tank, helaas niet voor iedereen zichtbaar, is er duidelijk op vooruit gegaan. Industriele kunst zal ik het noemen. Nu maar hopen dat de kladderaars hem niet vinden. En btw, mijn nieuwe computer met Vista lijkt en gedraagd zich nu als XP. We zullen het maar even ViXpee Proffesional noemen. (klikken op de foto’s geeft een veel mooier resultaat)11 Comments

 1. Mooi, echt kunstig! Jammer dat niet alle graffiti’s zo mooi zijn. ‘k Heb er laatst ook een fotologje aan gewijd.

 2. Elke vorm van kunst moet kunnen.

 3. Sommige grafiti is prachtig

 4. Van die onderste tank is inderdaad een waar kunstwerk gemaakt. Op die manier valt er in ons land m.n. op industrierterreinen nog heel wat te verbeteren aan de lelijke bebouwing.

 5. leuk dat je dit laat zien, en of het toeval is?? :), maar mij spreekt het duidelijk aan..je ziet meestal toch ook hele mooie dingen en het andere wat de men lelijk vind heet taggen om zichtbaar te zijn voor de groep, iedereen heeft z’n gebied enzo en als je het goed kan stijg je in aanzien..ook de plek is belangrijk, je kan ook legaal bezig zijn in Rotterdam op de legale muurtjes, de meeste dingen die ik laat zien is legaal, de meeste huisjes zijn van de gemeente

 6. graffiti, ik weet vaak niet wat ik er mee moet. Mooi of niet mooi? Verfraaiend of juist afbreuk doend, ik heb heel beslit een haat liefde verhouding met die vorm van kunst.

 7. Toch altijd nog beter dan tanks waar helemaal niets mee gedaan is. Ik vind ze best kleurrijk. Kunst is het dan weer niet, maar ja, het moet ook weer niet allemaal te mooi worden toch? 😉

 8. Over smaak valt niet te twisten. Tanks zonder beschildering vind ik lelijk.

 9. Ik heb een tijdje terug een kunstenaar gezien die graffity maakte door vieze, door roet ed aangedane gebouwen in de stad weer schoon te spuiten, waardoor er afbeeldingen ontstonden. Prachtig effect

 10. ja soms is graffity mooi… maar vaak niet dus… zeker niet als het op mijn winkelpui zit en ik het WEER kan verwijderen…

 11. Liesbeth heeft vaak pareltjes van huisjes en dergelijk op haar log staan ja..

Geef een reactie