Chrome van Google

Chrome de nieuwe internet browser van Google staat hier te werken. Op de dag van lancering heb ik de browser meteen geenstalleerd. Mijn nieuwsgierigheid overwon het van mijn angst voor het nieuwe. Nu draaien er dus een aantal browsers gemoedelijk naast elkaar en kan ik de zaak goed vergelijken. Ik moet zeggen dat het in tegenstelling tot Firefox en de Windows Internet Explorer een wel heel uitgeklede versie is. Veel content voor weinig geld. Het heeft daarom voor mij nog wat nadelen, maar die zullen, Google kennende, best wel worden ingevuld. De Windows Explorer staat in een hoekje toe te kijken. De bezochte sites zijn allemaal in vrijwel ongewijzigde vorm te bekijken. En af en toe wat oefenen. Mijn Fox Rulezzz, maar voor hoe lang nog.


17 Comments

 1. http://www.telegraaf.nl/digitaal/1833836/__Eerste_beveiligingsfout_Chrome_al_gevonden__.html?p=38,2 vond ik net wat negatief gedoe.
  Misschien toch de moeite waard om ff te kijken.
  Voorlopig hier nog maar firefox…. lekker vertrouwd!
  ik wens je een fijn weekend!

 2. ik heb het gisteren uitgeprobeerd, maar ik mis mijn knopjes die ik zo makkelijk vind, van del.icio.us en Bemba en dat is dan allemaal weg. Aan de andere kant vind ik het wel makkelijk dat er gelijk op de beginpagina de meest bezochte websites verschijnen

 3. Voor zover ik begrepen heb, nog niet beschikbaar voor linux?
  Ik hou het voorlopig maar op Firefox en Flock.

 4. Gelijk verwijderen. Het zit nog vol met fouten. En daarbij, het is een beta…
  Laten ze zelf hun fouten er maar uithalen.

 5. Voorlopig zweer ik nog bij Firefox.

 6. ziet er mooi uit,
  en dacht wel iets te weten van pc,s maar dit zal ik nooit snappen……..

 7. Ziet er goed uit maar Chrome blijkt ontvankelijk te zijn voor de zgn ‘tapijtbom’ , ik hou het nog even bij de stevige structuur van een goed geolied parket, Firefox dus …

 8. Ziet er wel indrukwekkend uit

 9. Tot nu toe gebruik ik naar volle tevredenheid Firefox 3, maar toen ik vanmiddag las over Chrome werd mijn nieuwgierigheid toch wel gewekt. Op verschillende fronten maak ik al gebruik van Google, en ik zal Chrome zeker eens even bekijken.

 10. Wauw! Neg een Orkut-lid! ik dacht dat die waren uitgestorven…;-)

  Overigens wact ik rustig even op de nieuwe Firefox voordat ik een besluit neem.

 11. De nieuwe IE8 is sneller dan Chrome. Heeft meer verbindingen dus dat kan ook niet anders. Chrome lipe bij mij vast op diverse sites trouwens.

 12. Ik werk met FF3 en IE7 en tot nu toe bevalt me dat nog wel. Ik wil nooit de hipste zijn op dat gebied. Eerst maar even de bugs eruit en dan ga ik ermee aan de gang (misschien)

 13. Ik draai zelf al jaren met een uitgeklede IE6. Dat ding is razendsnel en FF2 heb ik wel maar gebruik ik daarom alleen om te zien of die geen kuren heeft op mijn webverzinsels. Wat dat betreft scoort Opera9.5 beter bij me. Die is ook stukken sneller dan FF en vooral het in en uitzoomen werkt beter. Maar aangezien ik veel wmv- en asf-bestanden in de browser afspeel, kom ik steeds terug op IE6. Die doet dat prima en die andere 2 niet omdat WMP er niet in geentegreerd is. Voor FF heb ik wel eens wat plug-ins daarvoor geladen, maar die werken ook niet goed en zeker niet snel. Opera doet het trouwens het beste waar het om reclame-onderdrukking gaat. Mogelijk schakel ik daar op over als de reclames bij webminlog te irritant worden.

 14. Ik kreeg er ook van allerlei kanten bericht over. Waar zit hem die uitgekleedheid in? Ik begin pas te experimenteren als jij zegt dat het de moeite waard is. 🙂

 15. Ik ben meer de luie microsoft gebruiker. Maar wel altijd in voor verbetering. Hou ons op de hoogte van je ervaringen. Wie weet ga zelfs ik overstag.

 16. Heb ‘m ook draaien op m’n werk (PC only) en ben er nog niet kapot van, FF 3 blijft voorlopig m’n standaard browser.

 17. Ben maar voorzichtig, er zouden al twee ernstige kwetsbaarheden in zitten!

Geef een reactie