Een mooie zondag in SeptemberHet begin van de zondag was een beetje wazig. Het weer was het nog niet met zichzelf eens. Dan maar aan de slag. De boodschappen gehaald, het terras verzorgd, het gras gemaaid, wat gesnoeid, even wat lezen en toen ging de telefoon. Ga je mee…? Natuurlijk ga ik mee. Het zonnetje was er inmiddels achter dat het moest schijnen en op naar het veld voor de eerste vlucht van “onze” Transall. Een tweemotorige Hercules zullen we maar zeggen. Nog helemaal in de grondlak, wat missende versierselen, maar hij ging als een speer. Onze crew voor testgevallen wist het toestel in een maal naar boven te brengen, screws en loopings uit te voeren en vervolgens het toestel weer heel aan de grond te krijgen. Een geslaagde middag die heel wat fotomateriaal heeft opgeleverd. Zo ook het beeld van spelende mensen. Vreemden die samen hun hobby beoefenen. Hoe mooi kan het leven zijn. De mannen zijn een z.g. sleper op aan het tuigen om een zweefvliegtuig naar boven te brengen. (foto’s zijn aanklikbaar voor een groter formaat)

17 Comments

 1. ja, dat is leuk spul allemaal! Mensen kunnen wat!

 2. Ook dat gaat op den zondag verboden worden. Tja, het is niet anders.

 3. oh mooi vliegtuig, een dubbeldekkertje met extra staart, krijg ik als commentaar van harry, jullie hebben het duidelijk naar je zin gehad

 4. Zo te lezen heb jij je zondag prima vermaakt

  Groetjes Gina

 5. Je hebt een prachtige hobby, Sjoerd, daar kom je mooie zondagen – en ongetwijfeld veel doordeweekse avondjes – gemakkelijk mee door, lijkt me. Het is omdat ik volstrekt a-technisch ben, maar anders …
  Maar ach, ik beleef dan weer de nodige aangemane uurtjes met af en toe een spelletje petanque. En daar stort ik me op mijn beurt dan een keer per jaar met zoveel plezier en doorzettingsvermogen op, dat ik er met veel plezier een aantal dagen een flinke tol voor moet betalen.

  Die ‘Transall’ ziet er prachtig uit. In eerste oogopslag lijkt het alsof er echt zo’n reus overvliegt. 🙂

 6. gaaf hoor als je zo kan genieten,
  ziet er goed uit

 7. mooie zondag was het, toch kan ik maar niet wennen aan de overstap van 30 graden in Italie en de 15 die het hier is.

 8. Heerlijk om zo te genieten van je hobby

 9. Ju hobby is bijna net zo mooi als die van mij

 10. Dat is ook het mooie van een hobby: dankzij je weblog kun je je vreugde erover met iedereen delen.

 11. Wat heb je toch een geweldige hobby! Machtig mooi vliegtuig hebben jullie er weer uitgeperst!

 12. Je hebt genoten zodoende en daar gaat het maar om.

 13. De foto’s zijn geweldig. Ik heb nog meer foto’s van de Transall gepost op mijn site. http://www.kelkboom.net. Op naar de volgende project. Thanx

 14. @mikelodeon, Was het niet: The only difference between a man and a boy is the price of the toy. Dit heb ik eens ergens gelezen.

 15. Een prachtige zondag, dat was het zeker.
  Je hebt je goed vermaakt, zo te lezen. Leuk hoor!

 16. Boys will be boys ;-)je hebt je uitstekend vermaakt zo te lezen met dat lekkere weer

Geef een reactie