Ballonnen in Hoensbroek

Dit weekend werd het Parkstad ballonfestival gehouden op en rond de weilanden bij het kasteel Hoensbroek. Ik kan alleen maar zeggen schitterend. De vele ballonnen in allerlei kleuren vertrokken een voor een van het terrein. Het opblazen, het vuur en het enthousiasme straalde gewoon er vanaf.

En er was zelfs publiek, het was gewoon overvol. Jammer dat zoiets maar eens per jaar is. Naast luchtballonnen was er veel meer te zien. Para balloning, paramoteurs, modelvliegshow en ga zo maar door. Het festijn duurde drie dagen, maar ik ben alleen op zondag daar geweest, helaas, want volgens mij heb ik wat gemist.

19 Comments

 1. Wat leuk al die balonnen! Heel vrolijk!

 2. Oh blonnen! Mooi. Hier nog niet gezien. Wel vliegtuigen dat wel.

 3. Waren het negen en negentig luchtbalonnen in totaal?

 4. ik vind het vervelende pokkedingen. En het lijkt alsof ze jongen, het worden er steeds meer.
  Heb wel eens koeien zich in het draad zien rennen, die dieren schrikken zich te pletter van dat gesis.

 5. Een heel spektakel zo te zien

 6. Zelf vaar ik al jaren. Maar toch is Barneveld het leukste om te starten…

 7. Eens per jaar lijkt mij vaak genoeg, dan blijft het bijzonder.

  Ik zou wel eens mee willen met zo`n ding, lijkt me leuk.

 8. heel mooi hoor,
  volgende keer maar meer gaan dan he.
  zondag is er nog een noodlanding gemaakt hier op een voetbalveld, helaas niet gezien
  tis goed afgelopen hoor

 9. Wij zien als we de hond ’s avonds uitlaten altijd naar de lucht of er ook ballonnen zijn. En als dat het geval is, is onze wandeling geslaagd. Zelfs vanavond zagen we er nog een. Onze ogen zijn intussen goed geoefend om te speuren.

 10. OT, bedankt voor je aanwijzing over het vautje, zag het niet in FF,het is nu weer inorde!! fijne avond nog!

 11. Word er altijd heerlijk rustig van als ik dat zie.

 12. geweldig zeg, dan krijg je toch zin om erin te gaan varen ( zo heet dat toch :))

 13. Wij hebben het hier altijd in Augustus, dit jaar ben ik mee de lucht in geweest… SUPER@

 14. Ik vind die Ikea ballon net een container 😀

 15. Het blijft een indrukwekkend gezicht om die grote ballonnen te zien opstijgen.
  Ze hebben het nog geweldig getroffen met het weer bij dit festijn!

 16. Super zeg, blijft me fascineren

 17. Daar was het zeker prachtig weer voor. Was Brillie er ook bij?

 18. Dat zal zeker erg indrukwekkend zijn geweest. En dan jij als modelvlieger maar een dag geweest! Maar volgend jaar weer een herkansing!

 19. Dat was dan wel precies goed gepland, met zo’n mooi nazomertje.
  Leuk hoor!!

Geef een reactie