1953 – Site van een Haagse trambestuurder

1953 is een goed bouwjaar en ik start dan ook een nieuwe serie op met 1953 als basis voor een aantal logjes. De een doet dat op zijn naam, ik probeer dat aan de hand van foto’s en afbeeldingen te doen. Vandaag begin ik met in Den Haag het Rijswijkse Plein in 1953. De foto is afkomstig van Wim van Es een Haagse trambestuurder, die een hele site met als basis de HTM heeft gemaakt. Heel typerend vind ik naast de Bus en de Tram, die je hier in Limburg nergens meer tegenkomt, het volkswagenbusje. Het lijkt wel of die het verleden en het heden verbindt. De Citroen Traction Avant lijkt hier al echt oud. Oh u zocht de tram, helemaal links in het hoekje, hij lijkt aan te sluiten in de rij auto’s. Ik vind het daar zelfs al druk in 1953, de auto’s zijn al (te) nadrukkelijk aanwezig.(klik op de foto voor het originele formaat)

Ik weet niet of er iemand in de buurt komt of woont en eens een foto van dit plein nu kan maken als vergelijk, dat lijkt me wel aardig, ik beloof iedere foto te plaatsen… En btw, ga ook eens kijken op de site van Wim die zo vriendelijk was deze foto beschikbaar te stellen. Er staan heel wat oude foto’s en Ansichtkaarten op die de moeite waard zijn, en niet alleen van trammaterieel.

17 Comments

 1. Oh wat leuk, zien we het plein van 1953 en her plein van nu. Lijkt me een heel leuke serie worden.

 2. Mooi altijd die oude foto’s

 3. Ja, wie weet komt er wat binnen.
  Altijd leuk, zo`n experiment.
  Ik kom daar voorlopig even niet.

  Oude foto`s laten altijd veel meer zien dan toen gedacht werd, dat maakt ze uniek.

 4. Ik zag die nieuwslezer vanavond een tram besturen…

 5. leuk zo,n oude foto,
  helaas woon ik er niet in de buurt, kan geen foto voor je maken

 6. Het zou inderdaad aardig zijn om van dit punt een plaatje anno nu te hebben.
  Die oude spijlbus lijkt inderdaad een schakel tussen toen en nu te vormen.

 7. Die Citroen zie ik nog dagelijks rijden.. het blijft een mooie auto.

 8. Dat is een leuk idee, foto’s van toen en nu. Ik verbaas me elke keer over de verschillen.

 9. In dat jaar was ik drie, Ik herinner me nog soortgelijke beelden, maar dan wel die van Amsterdam.

 10. Het ziet er nu echt wel anders uit..

 11. En de mensen allemaal zo saai. ’t Lijkt wel of ze allemaal dezelfde jas aanhebben 😉 Zou leuk zijn een foto van nu.

 12. Je gaat me toch niet vertellen dat jullie helemaal geen bus hebben in Limburg? Heel leuk die oude foto en ook ik vind het best nog behoorlijk druk voor in 1953!

 13. Dat is toch wel ver voor mijn tijd… ben van 1972

 14. Druk voor 1953? Misschien is deze foto wel gemaakt tijdens de ochtend of avondspits

 15. Ja dat is idd wonderlijk hoe het VWbusje de tijd verbindt. Lijkt me een leuke site, ik houd wel van kiekjes uit de oude doos

 16. Sorry, dat is niet in de buurt.
  Toch een fijne dag vandaag.

Geef een reactie