Mijn auto's – de Volkswagen 1600 TL

bVision.nl

1977 zal het geweest zijn toen ik de Volkswagen 1600 TL op mijn naam mocht schrijven. Deze was al een jaartje ouder toen ik hem kocht en hij stond eenzaam bij de dealer te wachten op een koper die niet kwam opdagen. In Volkswagen termen heette het een T3 Fastback en werd van 1966-1973 gemaakt. De onze was wit, met een leren dak. De dealer wilde er nog veel geld voor hebben, maar toen ik drie maanden later nog eens terugkwam en de wagen er nog steeds stond was hij blij dat ik hem wilde kopen. Een echte auto met de motor achterin, maar ook bagageruimte aldaar en voorin uiteraard ook. Helaas, door mijn eigen stomme schuld maakte ik met deze auto gigantische, gelukkig materiele, brokken en werd hij total loss afgevoerd. De periode daarna was ik even vrijwillig autoloos.

foto is afkomstig van: http://flickr.com/photos/alvial/2502088842/

15 Comments

 1. We hadden eerst de 1500 met open dakje
  Daarna een lichtblauwe 1600 tl
  Altijd nog reserve sleutels in m,n bezit
  Gestrand met opnieuw hetzelfde probleem
  Klep door de zuiger?????

 2. Hoi Brillie,

  Ik begrijp dat je deze auto op je bruiloft zou willen als 4 deurs ? Als dat zo is heb je echt pech, want de type 3 is alleen als 2 deurs gebouwd……

  Groeten Ruud.

 3. Onze trouw auto, maar dan wel VIER deurs.

 4. Stoer autootje! Ik zou hem in het roze echt megacool vinden.

 5. oei, wat zonde om er zo afscheid van te nemen.
  Mooi wagentje wel, alleen beetje wit, dat betekend vaak wassen.

 6. Ik vond het indertijd wel een leuk sportief model, maar ik heb het nooit zo gehad op auto’s met de motor achterin.

 7. Hij is mooi! Ik zag net de reclame voor de nieuwe Golf. Volkswagen is toch wel top. Had je geen oude foto mer van jullie karretje?

 8. Je maakt me wel nieuwsgierig naar het verhaal achter dat vrijwillige autoloos zijn…

 9. Echt waar, vrijwillig autoloos?

 10. Ik herken hem ook niet, maar mooi is hij zeker 🙂

 11. zo’een heb ik er ook gehad. was in de winter met veel sneeuw. voelde niet echt lekker met achterwiel aandrijving. heb hem maar kort gehad 😉

 12. Ik vind het een leuk karretje!! Jammer dat je er brokken meegemaakt hebt maar ja dat waren vast de wilde haren!

 13. ik vindt hem super………
  jammer van die brokken

 14. Dit model herken ik niet (meer), weinig indruk gemaakt denk ik.
  Fijn weekend.

 15. Ik heb hem nooit mooi gevonden en ik geloof dat het ook niet zo,n succes was dit model van VW. Gr. Jan

Geef een reactie