Auto’s in de Film – Jensen Interceptor

bVision.nl

Een van de auto’s die mij het meeste intrigeerde was de Jensen Interceptor (Mark l, ll, lll). Een niet alledaagse auto die een beetje weg had van een AMC Pacer, maar dan in de goede proporties. De auto werd gemaakt van 1966 tot 1976 door het Engelse Jensen Motors. De GT klasse waartoe deze wagen behoorde en een Crysler V8 motor maakte deze wagen tot een unieke verschijning op de Europese wegen. En hoe onbekend het merk ook was onder het normale auto kopend publiek, de upper ten wist er wel raad mee. Overigens was er ook een 4×4 versie te krijgen (de FF) en Jensen had daarmee de eer een van de eerste fabrikanten te zijn die dit in een productie auto maakte. Het onderhoud kon je bij iedere leverancier van Amerikaanse wagens laten doen, alleen de carrosseriedelen waren een probleem als je er wat aan kreeg. En mocht u denken ik ken deze wagen toch, dat kan kloppen. Hij speelde een hoofdrol in de serie the Saint, met Simon Dutton aan het stuur (nee niet met Roger Moore). In totaal zijn er ca 6.500 van deze Interceptors gemaakt.

bVision.nl

11 Comments

 1. Schitterende wagen. Was vroeger een van mijn favoriete matchbox-karretjes.

 2. Ik herkende hem wel maar verder heeft die nooit indruk op me gemaakt. Gr. Jan

 3. Voor mij is er altijd maar een Saint geweest, en dat DE Saint oftewel Roger Moore.
  Hoe mooi deze auto ook is … ik kende hem echt niet.

 4. 6.500 , dat zijn er nogal wat, denk ik.
  Er zijn veel soorten, en maten!

 5. voor mij onbekend,
  maar wel mooi om te zien

 6. Heel apart, komt me idd wel bekend voor

 7. Wel een hele lange motorkap. Die lengte heb ik echt niet nodig.

 8. Leuk wagentje om te zien. Die op de foto is nog in goede staat..

 9. Ik vind het niet gek dat deze in de film is gebruikt. Indrukwekkend karretje!

 10. Ik dacht al, waar ken ik die auto van….
  In die tijd dacht en vond ik nog dat alle auto’s er allemaal hetzelfde uitzagen.
  Nu weet ik beter.

 11. Ik ben meer een bond auto gebruiker…. Porsche.

Geef een reactie