Spuiten

Als je aan modelbouw doet moet je er natuurlijk ook voor zorgen dat je modellen er een beetje aantrekkelijk uitzien als je er mee op het veld verschijnt. Onze modellen worden tegenwoordig eerst in een grondlak gezet en daarna met de airbrush in de gewenste kleuren gespoten. Daar hebben we ons dus gisteravond mee geamuseerd. We gebruiken milieuvriendelijke waterverdunbare verven die we tussendoor met warme lucht uit een fehn aandrogen voor we een andere kleur of tweede laag opbrengen. De scherpe contrasten zijn nodig om een model ook op grote hoogte te kunnen volgen. Op de foto ziet u wat gespoten onderdelen van een vliegtuig voordat we overgaan tot montage. Het spuitwerk is ongeveer evenveel werk als het snijden van een heel model. U kunt de foto aanklikken voor een groter plaatje.

14 Comments

 1. ’t Houdt je wel van de straat! Vrolijke boel zo 🙂

 2. Ziet er fleurig uit zeg!

  ps. met de rust komt het wel goed, zit daar maar niet over in. Dit wordt een fijn weekendje!

 3. hihihi dat doet mijn collega van de postkamer op het werk, die heeft tijd zat.

  ziet er goed uit hoor, mooie kleurtjes

 4. ja, dat is de helft van de hobby, het hoort er net zo bij als het vliegen zelf!

 5. Een beetje airbrushen is best geinig. Ik heb het zelf overigens nog nooit gedaan..

 6. Dat ziet er beelbelovend uit. Ik begin een beetje te begrijpen wat een drama het is als zo’n model chrashed. Er zit heel wat tijd en moeite in, misschien zelfs wel liefde 😉

 7. da’s mooi strak spuitwerk

 8. ’t Is zeker geen saaie hobby, er komt vanalles bij kijken 😀

 9. Prachtig kleurrijk!! En dan zoveel uren investeren in snijden, spuiten en bouwen en nu maar hopen dat ee dan ook niet crasht anders kan je weer opnieuw beginnen. Ontzettend leuke hobby heb je Sjoerd!

 10. Lekker felle kleurtjes

 11. Jij bent toch ook van alle markten thuis he!
  Ziet er wel mooi uit, en zeker straks tegen een strak blauwe lucht.
  Succes en een fijn weekend.

 12. Mooi werk, Sjoerd!
  Je opmerking over de scherpe contrasten roept de vraag bij me op hoe het dan zit met de volgbaarheid van militaire toestellen? Die zullen toch geen felle, contrasterende kleuren krijgen, neem ik aan. Wordt daar minder hoog mee gevlogen of zo …?
  @Jan: Die worden in de modelbouw inderdaad minder toegepast. Kijk maar eens naar een Red Bull airrace…

 13. Begrijp ik van het plaatje goed dat er een soort van Airbrush-techniek wordt gebruikt.

Geef een reactie