De frees

Gisteravond was een leerzame maar wel erg frisse hobbyavond. De garage waar we in werken heeft geen verwarming, dus dat viel een beetje tegen. Maar ons enthousiasme met het in bedrijf nemen en testen van onze freesmachine maakte veel goed. Met de freesmachine kunnen we de wat ingewikkeldere zaken zoals motorsteunen en ribben voor vleugels of rompen etc. frezen. Op de foto ben ik dan ook druk doende dit proces te begeleiden. Het tussen resultaat was nog niet helemaal wat we ervan verwachtte, maar na een modificatie aan de draagarm ging het enigszins naar wens. En een mens moet toch wat doen. Vanmiddag ga ik voor fotopiet spelen. ook een uitdaging tussen al die kinderen. Iedereen heeft wel een paar pepernoten verdiend….(foto is aanklikbaar voor een groter resultaat)

17 Comments

 1. Zeker handig! Wel opletten anders gaat het fout.

 2. Het ziet eruit als een handig apparaat.

 3. Zo, dat ziet er handig uit!

 4. 5 december ben ik ook de fotopiet! Net zo leuk.

 5. ieeks, heb jij geen vrees voor je vingers? Ik ben niet zo handig en zou ze er zo bij freesen, ik zie niets van bescherming…

 6. Zwarte Piet had het maar koud, hij zag zo bleek!

  Nee, zonder iets van een verwarming is het niet te doen joh.
  Hoewel, ik werk ook altijd buiten, en de kippenren is ook buiten, maar toch, zitten in de kou, dat lijkt me niks.

 7. Dat ziet eruit als een zeer gedegen stukje huisvlijt.
  Een fijne dag als Foto-Piet!

 8. Dat is nu nog ns een leuke hobby. Ik wou dat ik de ruimte had voor een flinke werkplaats.

 9. Leuk klusje zo te zien. Je hebt iig genoeg kleren aan zo te zien, maar mss dat dat kachelidee van Belinda niet zo slecht is

 10. Leuke foto! Goed advies van Belinda, brrrr, een kacheltje is niet verkeerd nu.
  Succes vanmiddag!

 11. Toch lijkt het me niet handig om met je kouwe klauwe wat in elkaar proberen te dauwe 😉 dus misschien een convector kacheltje erbij voor de ergste kou? Succes als fotopiet!

 12. Wanneer hangt de fotopiet z,n camera eindelijk eens onder zo,n vliegmachine met die uitgefreesde onderdelen? Luchtfoto,s kunnen mooi zijn hoor.

 13. een zeer ingenius gefabriceerd apparaat.
  alleen in het mechanisme zit al heel wat creativiteit. . .

 14. Je lijkt waarachtig wel een bedrijvendokter.

 15. ook al foto piet
  succes

  😉

 16. Hoop wel dat we nog een foto van fotopiet mogen zien. Lijkt me een leuke happening om als fotopiet alles vast te kunnen leggen.
  Veel plezier.

 17. Ik ben geen hout bewerker, noch metaal. Mijn handen zijn niet zo handig.

Geef een reactie