Wie sjoen os Limburg is – Einighausen

Als je het onderstaande beeld bekijkt zou je niet zeggen dat ik mij zorgen maak. Nee niet voor mijzelf, maar voor anderen. Zorgen over medeloggers, de toestand met Israel, de alweer gestegen benzine prijs, het dure gas, de zwervers in de kou, geen koopzondag en ga zo maar door.e Zorgen op afstand, de nog ver van mijn bed show dus. En dan rijden we samen door Limburg en dan denk ik waarom kan niet iedereen genieten van het leven zoals wij dat hier doen. Een dagje van bezinning dus. En daar past het onderstaande plaatje bij, genomen in het kerkdorp Einighausen, bij Sittard. Daar staat de tijd nog even stil (en je mag er op klikken voor een groter beeldje).

20 Comments

 1. Sprookjes in de boze wereld…
  Mooi wintertafereel!

 2. De foto in het artikel ziet er mooi winters uit!

 3. Kerkdorpen zijn een apart fenomeen.

 4. Jullie zitten daar lekker in het wit. Ben jaloers.

 5. Mooi winters plaatje van dat besneeuwde landschap.
  Hier in het noorden toont de winter een heel ander gezicht, maar toch niet minder mooi.

 6. Prachtige foto! Doet mij denken aan een kleinstalletje ergens in Bethlehem.;-)M.a.w. een geweldige kerstkaart voor volgend jaar!
  Groetjes,
  Elmar

 7. Een mooi winters plaatje. Het zou inderdaad mooi zijn als iedereen daar van kon genieten. Want ik gun het iedereen!

 8. Dat vind ik echt tof dat je daaraan denkt, ik heb natuurlijk vaak en veel mensen gekend die dakloos zijn. Toch zijn er mensen die moet je op gaan zoeken. Ik ben een tijd veldwerkster geweest voor onderzoek in de drugsscene en toen gingen we ook mensen opzoeken, onder viaducten, in bosjes. Dat zijn de zogenaamde zorgmijders en dat is echt goed dat er hulpverleners naartoe gaan. Zij weigeren naar een opvang te gaan, zelfs met de ze kou en we kijken hoe het gaat en/of iemand toch hulp nodig heeft..

 9. Het plaatje is inderdaad prachtig . Bij jullie is nog sneeuw gevallen ,wij zitten hier echt nog helemaal in het groen . Ook wat vorst aangaat was het hier veel minder koud. Maar toch nog veel geschaatst. Gr. Jan

 10. Ik snap je gevoel maar vandaag heb ik dat niet. Ben wezen schaatsen en dat was erg lekker. Maarre, hou die sneeuw nog ff vast dan ga ik er volgende week ook van genieten.

 11. zo dat is een mooi plaatje,
  jullie hebben sneeuw,
  gelukkig hier niet

 12. Schitterend uitzicht, mooie landschap.

 13. Het plaatje is iderdaadprachtig. Ik had al war gezien van jullie omgeving in het wit

 14. Net Luxemburg, heuvels en elektriciteitsdraden op de achtergrond. Daar genieten wij ook altijd erg van. Niet tobben, dat helpt niemand. Dat vertel ik me zelf ook ettelijke keren per dag.

 15. Niet tobben over al die verschrikkingen en onrecht heeft natuurlijk ook geen zin. Het is zo iets als Ying en Yang. Als alles alleen maar mooi is zien we het gewoonweg niet meer.

 16. Het is prachtig! En al dat tobben heeft geen zin, hoewel ik me er ook vaak schuldig aan maak.
  Hier is de mooie rijp helaas verdwenen.

 17. We zitten veel te veel gevangen in ons hoofd en bijbehorende tobberijen. Als je idd je ogen opent en om je heen kijkt, kan de wereld er ook heel anders uit zien. Ik vind het in elk geval een adembenemend mooi plaatje!

 18. Ja, geniet maar van al het moois.
  Fijne zondag.

 19. Een soort van ‘kleine webloggers, kleine zorgen, grote webloggers, grote zorgen’? Tja… geniet maar van de mooie uitzichten en van het moois dat je om je heen hebt.

 20. Prachtig is het zeker, maar zo klein is Einighausen nou ook weer niet.

Geef een reactie