Mon jour – Maandag

Lekker rustig weekend was het, waarin we de stoel vonden die we zochten, maar hem niet gekocht hebben omdat we dan klaar waren met zoeken. Heer Bommel zou zeggen: “Als je begrijpt wat ik bedoel”. Maar dat was dan ook een heer van stand. Die zou dan ook niet om een uur of zes naast zijn bed staan om te gaan werken. Daar heb je dan je personeel voor. Zoals onze katten ook hun personeel hebben. Die komen even poolshoogte nemen, kijken of het personeel de bakjes correct gevuld heeft, zo niet krijgen we wel wat te horen, en gaan dan zonder wat te hebben gegeten meteen weer onder zeil. Af en toe vraag ik me af waarvoor we leven. Vroeger hadden we een knuppel of een speer, haalde je wat te eten en was je klaar. Nu ligt het eten bij Appie en moet je werken om centen te verdienen om dat eten weer te kunnen betalen. Hogere weetnikskunde is dat, met een mooi woord economie. Soms denk ik die zwervers zijn zo gek nog niet, maar meestal is het dan warmer buiten. Die arme kerels (en vrouwen) hebben het nu ook niet makkelijk. Volgens mij zouden ze daar iedere dag wel een paar flinke koppen Cup a Soup naar toe kunnen brengen. En niet alleen om vier uur…

22 Comments

 1. Moet er niet aan denken om buiten te bivakkeren…

 2. De maandag is weer bijna voorbij 😉 Dus je kan gerust verder met de week!

 3. Toch willen velen het ook niet anders. Ik geef ze het hun graag. Geen enkel probleem. Zelfs is er nog rimte in onze stal.

 4. Ik geef ook voorkeur aan een dak boven m’n hoofd en heb met ze te doen.
  Bezit van de zaak is einde van vermaak moeten jullie gedacht hebben 🙂

 5. je hebt wel gelijk…. geloof werkelijk dat mijn katten (in bezit van 3 hoewel ik hen bezit ben geloof ik) het beter hebben dan de gemiddelde zwerver…….

 6. denk dat die katten bij jullie een geweldig leven hebben
  😉

 7. Denk dat de cup a soup al bevroren is voor je bij ze bent

 8. Chantal je hebt gelijk, maar het is wel lekker voordelig!
  Die katten hebben het toch maar goed voorelkaar!
  groetjes,
  Elmar

 9. Wie naar de Appie gaat heeft geld te veel, daarom staan de daklozen daar ook!

 10. haha mooie illustratie heb je erbij:)

 11. Beetje last van de waan van de dag?

 12. Ik ben zelf de baas, ik beslis en een ander lekker niet:-P

 13. Met alleen kijken en zoeken houden we de economie niet draaidend, vrees ik. Tenzij je op je zoektocht regelmatig horeca-etablissementen aandoet om honger en dorst te stillen, natuurlijk … 😉

 14. Sommige zwervers kiezen uit vrije wil voor zoen bestaan, die zichzelf ongetwijfeld daarna zijn tegengekomen. En vrede hebben gevonden. Cup a soup is niet genoeg, `t mag wel ietsje meer zijn ;))

 15. Die zwervers hebben er meestal niet voor gekozen denk ik zo

 16. Katten hebben hun bazen en bazinnen aardig gedresseerd. Net zo als de economie. Waar de mens heel erg van houd heeft hij z,n ziel verpand.

 17. Lekker rustig weekend was het, waarin we de stoel vonden die we zochten, maar hem niet gekocht hebben omdat we dan klaar waren met zoeken. –> aparte logica… zo koop je dus nooit iets…

 18. Ja, dat is ook een manier natuurlijk, maar waarom zoek je dan eigenlijk 😉

 19. Dus eigenlijk is de zoektocht naar de stoel belangrijker dan de stoel.

 20. Daarom beter als kat terug komen op aarde, heerlijk leven 😉

 21. Niet zo verkeerd toch, om iets over te houden, waar je naar kunt blijven zoeken.
  Kun je een volgende keer weer op pad.

 22. Economie lijkt soms inderdaad uitsluitend te bestaan om economen aan het werk te houden. Wie weet hoeveel last de maatschappij van hen zou hebben indien zij zich niet met “economie” bezig zouden houden?

Geef een reactie