Lekker rustig weekend was het, waarin we de stoel vonden die we zochten, maar hem niet gekocht hebben omdat we dan klaar waren met zoeken. Heer Bommel zou zeggen: “Als je begrijpt wat ik bedoel”. Maar dat was dan ook een heer van stand. Die zou dan ook niet om een uur of zes naast zijn bed staan om te gaan werken. Daar heb je dan je personeel voor. Zoals onze katten ook hun personeel hebben. Die komen even poolshoogte nemen, kijken of het personeel de bakjes correct gevuld heeft, zo niet krijgen we wel wat te horen, en gaan dan zonder wat te hebben gegeten meteen weer onder zeil. Af en toe vraag ik me af waarvoor we leven. Vroeger hadden we een knuppel of een speer, haalde je wat te eten en was je klaar. Nu ligt het eten bij Appie en moet je werken om centen te verdienen om dat eten weer te kunnen betalen. Hogere weetnikskunde is dat, met een mooi woord economie. Soms denk ik die zwervers zijn zo gek nog niet, maar meestal is het dan warmer buiten. Die arme kerels (en vrouwen) hebben het nu ook niet makkelijk. Volgens mij zouden ze daar iedere dag wel een paar flinke koppen Cup a Soup naar toe kunnen brengen. En niet alleen om vier uur…

22 Comments

  1. Economie lijkt soms inderdaad uitsluitend te bestaan om economen aan het werk te houden. Wie weet hoeveel last de maatschappij van hen zou hebben indien zij zich niet met “economie” bezig zouden houden?

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.