Saab revival

In gezinnen met twee wagens heeft de vrouw altijd de kleinste.

Bijna was het Zweedse merk Saab net voor de zestigste verjaardag van het merk verdwenen als automobielfabrikant, maar gisteren is het heugelijke feit bekend gemaakt dat Saab weer in Zweeds bezit is en een herstart gaat maken. Meer details hierover komen maandag pas ter beschikking. Het zal gezien de vreemde historie van het merk niet makkelijk worden. General Motors had al besloten dat het of afgelopen was met het merk, of in de uitverkoop ging, maar gelukkig gaat Saab weer als zelfstandig autobouwer verder. Dat had Nederland destijds ook met DAF moeten doen en niet moeten verkopen aan Volvo, die het verkwanseld heeft en met de stille trom uit Nederland vertrokken is. Het mag toch niet zo zijn dat de hele auto-industrie op zijn gat gaat alleen door een naar verwachting tijdelijke crisis. Iedereen wil autorijden, en we moeten het allemaal even wat rustiger moeten doen, maar dat wil niet zeggen dat we daarom maar meteen alle echte merken om zeep moeten helpen om alleen de grote jongens te laten overleven. Er zijn al zoveel mooie automerken naar de filiflitsen gegaan. Ik geloof ik ga sparen voor een DAF….je. (het liefst een DAF 55 1300 Marathon) of een Saab 92 uit 1953 (foto)


23 Comments

 1. Heee, dat wist ik niet, ik hoop dat dat gaat lukken met Saab! Dat zou toch heel jammer zijn, als die niet overleven.

 2. Ze bouwen ook vliegtuigen . Een hipe hier in Friesland..Ze mogen om mij hier komen ,want die JFS maken nogal wat herrie . Maar dit even terzijde….Heel eerlijk heb ik nooit echt mooi gevonden .Er rijden nu Saab,s dat ik denkdie mogen ze wel bij me op de oprit zetten . Gr. Jan

 3. O’eh, dit is de hele echte oude van weleer. Wat mooooooii. zucht

 4. Op grond van de laatste berichten deel ik jouw optimisme nog niet, hoe jammer ik dat ook vind. Want het is me een prachtbeest!

 5. Gezinnen met twee autos, is de grootste van de baas.

 6. Geweldige auto!! Ik zou er graag eentje hebben! (helaas kan bruin dit niet trekken)
  have a nice weekeind!!

 7. Ben het wel met je eens wat betreft de DAF, daar heb ik wel wat mee want mijn vader heeft altijd een DAF gehad en daarna ook nog VOLVO, toch is een Volvo wel een degelijke wagen

 8. Mijn oom en tante hadden vroeger een saab. Ik herinner het me als een mooie wagen.

 9. Een buurman van mij is een fanatiek Saab fan!
  Dus ik hoop voor hem en velem et hem dat de revival een succes wordt!
  Groetjes en nog een fijn weekend!
  Elmar

 10. Als er een markt voor is dan lukt het wel.
  En zo niet dan niet.
  Auto`s zullen er altijd blijven.
  Ik heb niks met merken op zich.

 11. Dafjes rijden heerlijk, ook al zien ze er uit als een koekblikje.
  ( we hadden er vroeger thuis 1 )
  Saab vind ik echt een doktersauto , of een advokatenbak.
  De prijs van een dergelijk maaksel valt sowieso in bovengenoemde categorie.
  Anyway: ik vind ze wel mooi, maar voor op een eiland niet geschikt.

  ( btw : Heb vreselijk gelachen om jouw reaktie op Katinka * grijns * )

 12. Het zou inderdaad zonde zijn als Saab van de weg zou verdwijnen.
  Ik heb het nog nooit zo gehad op al die overnames en dat groot, groter, grootst.

 13. Toevallig had ik toen ’s een keer de grootste auto 😉
  En nu sowieso 😉

  Fijn weekend!

 14. X your fingers 4 saab
  hopelijk gaat dat merk nog een tijdje blijven
  en komen er weer echte mooie auto’s op de weg

 15. Prachtig zo’n oude saab. Hopelijk gaat het ze lukken!!

 16. Ze zijn prachtig, het zou zonde zijn als ze verdwenen.

 17. mooie auto hoor,
  hopelijk komt het allemaal goed.
  hier is gister de veiling begonnen van de alpha dealer, zo sneu

 18. Heerlijke auto’s die Saabs. Hopelijk kunnen ze een succesvolle doorstart maken.
  Heb zelf in een Saab 99 gereden. En indien mogelijk zou ik zo’n 99 direct weer terug kopen.

 19. Haha, nee een Dafje, hoeft voor mij niet meer.
  vroeger was het mijn 1e autootje, toen was ik er blij mee, maar nu zou ik toch een andere kiezen.

 20. Vette kans dat die Saab alsnog op de fles gaat.

 21. Leuke auto, grappige vorm.

Geef een reactie