1935-1955 Talbot Lago


Enige tijd terug had ik een mooie gele auto op het log staan. Juist ja, degene waarmee u eeuwige roem kon verwerven. Dat is niemand gelukt, enerzijds omdat het een instinker was, en anderzijds omdat het in Nederland een relatief onbekend merk was. De foto was een replica gemaakt door de Oostenrijkse autobouwer Rinspeed. De basis was hiervoor de Talbot Lago 150. Talbot is van oorsprong een Frans automerk dat in de loop van de jaren diverse eigenaars had, en uiteindelijk gestorven is als Simca/Talbot. Tussen 1935 en 1955 was Antonio Lago de eigenaar van de merknaam Talbot en zo ontstond de Talbot-Lago. In deze periode zijn fantastische auto’s gemaakt waarvan u er hier twee ziet. Een oogstreling en een stukje perfectie die het heden ten dage nog steeds zouden doen. Vandaar ook de replica van Rinspeed. De echte zijn mooier, maar ook echt onbetaalbaar.


17 Comments

 1. Een van de mooiste auto’s ooit.

 2. Wow mooie karretjes

 3. En ze verkeren ook in perfecte staat en die blauwe kleur prachtig.
  Simca\talbot reden er ook in mijn kindertijd … nou niet bepaald betrouwbare jongens meen ik te weten.

 4. Leuke autos. Ik heb ze ook gezien op het netwerk. Dus ik zal het maar niet benoemen. Ik gun anderen een kansje.

 5. Leuke vorm hebben deze auto’s. De eerste spreekt me het meeste aan, mede ook door de kleur.

 6. Wow!! Wat een prachtauto’s!! Je begrijpt waarom ik val op de PT Cruiser van Chrysler

 7. Dit vind ik nou hele mooie patserige modellen.
  Lekker overdreven rondingen, erg opvallend!
  Hoe meer ze glimmen hoe mooier!

 8. simca talbot heb ik ook nog gereden. maar dan wel een 1308; die was wat goedkoper…….

 9. Vooral die bovenste is een plaatje.
  Ik vrees, dat ik me zelfs geen replica in miniatuur kan veroorloven …

 10. Dat zijn nog eens mooie auto’s!
  Maar zijn ze ook comfortabel of vraag ik dan te veel?! 😉
  groetjes en nog een fijne zaterdag!
  Elmar

 11. Mooie karretjes inderdaad..prachtig

 12. Wat een prachtige auto’s zijn dat zeg… Tja je moet altijd wat te wensen over hebben! 🙂

 13. Zet deze maar voor m,n deur neer.

 14. wow, dit zijn wel hele mooie wagens……………

 15. Het wordt hier steeds blauwer. Langzaam aan Me! anders valt het op.

  Dat van die Talbot daar was ik nooit opgekomen. Geloof me ik heb er echt naar gezocht op Internet. Het gaat tenslotte om de eer dat het een makkie was om het te vinden. Deze dus niet!

 16. Dan blijft het dus alleen maar bij dromen, en kijken naat het mooie plaatje.
  Fijn weekend he!!

Geef een reactie