Fiat 500

Nee, niet alle retro auto’s hebben mijn voorkeur. Niet de new Beetle, de Mini, of de Fiat 500 hebben mijn voorkeur. Het liefste zie ik het origineel. Vooral het kleine rugzakje, de topolino, de cinquecento, het bolleke ofwel de fiat 500 vind ik in de oude uitvoering stukken mooier. Aan de ene kant heb ik mijn roeping gemist. Het mocht niet van mijn ouders, aan de andere kant had ik natuurlijk gewoon moeten doorzetten en voor automonteur moeten gaan leren. Het lijkt me een heerlijk vak en volgens mij is aan het restaureren van auto’s goud geld te verdienen. Maar ik dwaal af. De kleine Fiat 500 werd in 1936 geentroduceerd en bleef tot 1975 in productie. Alles bij elkaar werden er meer dan 3.5 miljoen exemplaren van gemaakt en er zijn er nog voldoende in omloop. Een foto zegt meer dan duizend woorden. Voor dit model is een foto genoeg… u kunt hem wel vergroten.


15 Comments

 1. Best gaaf wagentje

 2. Mijn oudste zoon staat op het punt om het bedrijfje van zijn beste vriend te gaan versterken http://www.carsavers.nl/ Op dit moment staat er een Volvo Bertone 262 aan het opknappen en daarna staat een Volvo 544 op het programma. Dat waren nog eens auto’s. Veel beter dan die domme windtunnelbakken van tegenwoordig 🙂 En het fiatje hierboven is een snoepie. Kan de retrovariant nooit en te nimmer tegenop. Hoe hebben ze het kunnen verzinnen :S

 3. Het ziet er schattig uit maar ik heb ooit in een mini gezeten (achterin) en iedereen staarde ons aan…. dat heb ik dus liever niet!

 4. Heel schattig , dit modelletje.
  Ik heb er geen verstand van, ik vind bijna alles wel leuk.

 5. oh, net zo leuk zo’n doppie

 6. Leuk koekblikje 😉

 7. wat een beauty zeg, ik vind dat je gelijk hebt..

 8. Het is nog steeds een grappig autootje, maar jammer genoeg is hij niet met me meegegroeid.

 9. Ik ben het met je eens het origineel is veel mooier!
  groetjes en nog een fijne zaterdag!
  Elmar

 10. MIjn vader heeft een periode gehad waar hij alleen Fiat reed. Ik vond de 127 de leukste Fiat

 11. Mag deze tegenwoordig nog wel zo op de nederlandse wegen, of moet ie voorzien worden van zo’n 45km-sticker? 🙂

  Een kennis zei altijd daar stap je niet in, zoiets trek je aan.

 12. Even o.t. ik zie bij Fialas dat jij geen mail gehad hebt? Je staat wel in het lijstje hoor, ander adres misschien?

 13. Ik vind de nieuwe ook wel leuk, maar ja, hij haalt het niet bij deze natuurlijk. Joop heeft nog eens een tijdje meegereden naar een cursus met iemand, met vijf man zaten ze dan in zo’n karretje 😀

 14. ja hij is super hoor,
  co9llega van mij heeft de nieuwe versie zeg maar maar deze is het hoor

 15. Ja, dat werkte vroeger zo, he, vaders wil was wet.
  Toch fijne paasdagen, Me

Geef een reactie