Wolverine – door Frank (van IkFotograag.nl)

Toen in Kerkrade, enkele jaren geleden een dierentuin geopend werd, stond in het overzicht, dat ze ook veelvraten (wolverines) zouden hebben. Ik had die dieren nog nooit in het echt gezien. Dus ik ben er naar gaan kijken. Niet dus! Ik ben in drie jaar tijd, ook drie keer naar Gaiapark geweest en nu voor de derde keer, nu heb ik ze pas eindelijk gezien. De eerste keer had het gekund, dat ze er nog niet waren. De dierentuin was nog maar pas geopend. De tweede keer stond er zoveel onkruid in hun omheininge dat er eigenlijk weer niets te zien was. Ik dacht toen een poot tussen de brandmetels te zien. Iemand zei eens tegen me “veelvraten, die hebben ze daar helemaal niet”. Maar ze zijn er toch! Nu was de omgeving van de Wolverines netjes bijgehouden. En jawel ergens in de midden onder een boom lagen een paar hoopjes bruine vacht.e Ze sliepen nog, denk ik. Een paar uur later was de zon door gekomen en bleek dat beide dieren ook nog bewogen. Eentje was zo aardig om zelfs op zijn rug te gaan liggen, zich eens lekker uit te strekken en eens heerlijk te gapen.e Voor een beschrijving van deze dieren, klik op deze link naar de wikipedia.

Zie hieronder enkele foto’s die ik gemaakt heb (aanklikken voor een grotere versie).

17 Comments

 1. Ze zijn wel mooi, die beesten

 2. Over mijn swingende melk: zwarte onder- en achtergronddoek, daarop mijn glas met melk, camera met kitlens op statief ervoor, afstandsbediening in de hand ‘continue fotostand’ (foto’s snel achter elkaar), zelf gooi ik er dan iets in (rolletje plakband in mijn geval) en dan hopen dat het ene moment erbij zit.

 3. Ik heb helemaal geen verstand van dieren eigenlijk.
  Alles moet maar een naampje hebben.

  Leuk beest, het hoort in vrijheid te leven.

 4. Ik kan me ook niet herinneren dat ik ze vorig jaar gezien heb. Het zijn wel leuke diertjes, zo te zien!

 5. Kan je er ook een bontjas van maken? Niet dat ik het zou willen dragen… maar dat aardse dag gedoe, ik heb er niets mee.

 6. wat een mooie beesten om te zien,
  en ja zo zie je maar , met een beetje gedult……….

 7. De aanhouder wint!
  Geweldige foto die laatste!
  groetjes,
  Elmar

 8. Een marter had ik erin herkend.

 9. Moet ik ineens denken aan die arme beren die ter vermaak jarenlang in Maastricht in een kuil woonden.

  • Dat was diep triest ja! En ook nog meerdere keren in de loop van de twintigste eeuw. Steeds als er eentje dood ging werd ook nog een nieuwe beer in gezet. Ik geloof dat het er pakweg 10 in totaal zijn geweest, in de loop van de tijd. De wolverines hebben gelukkig heel veel meer ruimte in Gaiapark.

 10. die onderste is een mooie actiefoto..je geduld is duidelijk beloond..ik had alleen een heel ander dier verwacht bij die naam

 11. Daar moet je geen ruzie mee krijgen, lijkt me.
  Die onderste kan zo als vloerkleedje dienen … 😉

 12. Ik vind dieren altijd fascinerend om te fotograferen, ik heb ooit een hele serie dierenkoppen gedaan, echt leuk

 13. Als die je bankstel als krabpaal gebruiken ben je ook niet blij 😀 Op de film Wolverine zit ik ook een beetje te wachten

 14. Mooie beest. Flinke poten ook 🙂

 15. Gave foto’s van gave beesten! Kan bijna niet wachten tot de film uitkomt…

 16. Drie keer is scheepsrecht toch, en het wachten dubbel en dwars waard.

Geef een reactie