Van uw reporter(click picture) 06-05-2009 Brand in Pieterstaat Geleen

Toen ik gistermorgen met de auto naar het werk reed werd ik in Munstergeleen al getroffen door een smerige brandlucht. Verder door richting Geleen werd ik aangehouden door de politie en mocht ik niet verder rijden. maar moest ik omrijden. Niet dus, het was net 6.45 en ik kon wel even kijken wat er aan de hand was. Midden tussen de huizen aan de Pieterstraat in oud Geleen stond een loods met wat ik uit hopelijk goedingelichte bronnen gehoord heb spijkerbroeken in brand. De brandweer was net aanwezig (6.32 en 6.39 volgens de uitruk-tabel) en nog volop bezig met het uitrollen van materieel (op de achtergrond de hoogwerker al in actie). Na een quick shot toch maar snel naar het werk. Blijf ik toch met de vraag zitten waarom dit soort activiteiten midden in een druk bebouwde woonwijk moeten plaats vinden, terwijl aan de rand van Geleen industriepanden gewoon leeg staan. De foto’s zijn van uw reporter uiteraard.(click picture) 06-05-2009 Brand in Pieterstaat Geleen

16 Comments

 1. Zo verslaggever, je was met dit bericht ook nog de ochtendkrant voor. En je zag ook nog eens kans om jouw korte reportage van een opinie te voorzien. Prima! Een gemeend compliment.

 2. zijn er dus niet zonder kleer(spijker)scheuren van af gekomen … sorry flauwe grap.

 3. Als die spijkerbroeken nat geworden zijn en krimpen, kan de schade nog aardig oplopen.

 4. Fijn dat we een reporter in de buurt hadden die dit gebeuren voor ons kon verslaan! 😉
  Was de fabriek er misschien al eerder dan de woonwijk?
  groetjes,
  Elmar

 5. Het heeft vast een reden dat het daar gevestigd zit, dat heeft meestal gewoon met geld te maken.

  Brand is altijd erg vervelend, maar als het geen woonhuis is vind ik het altijd minder erg.

 6. brand is nooit leuk, waar het ook is,

 7. Das nait behest.

 8. Brand is nooit leuk. Niet in een spijkerbroeken-atelier, niet in een vuurwerkfabriek, niet in huis. Redstar heeft trouwens een punt maar helaas klagen de meesten liever achteraf in plaats van vooraf “al die moeite” moeten doen om een bezwaarschrift te schrijven (ongeveer 20 minuten) of in te spreken tijdens een lokale raadsvergadering (een kwartier). Zo beschouwd is klagen veel vermoeiender. Dan haal ik nu een motto van mij weer even aan:”Als meer mensen lui zouden zijn leefden wij in een prettiger wereld”

 9. een uitruk tabel….?? 2009????

 10. Wat Ria zegt is misschien wel zo, dat zou dan wel goed zijn!

 11. Die spijkerbroekenhandel was er waarschijnlijk eerder dan dat industrieterrein. Goedkoper dus.

 12. Lokale overheden geven toestemming voor de gekste dingen. Volg je lokale krantjes, en je kunt optijd bezwaar maken.

 13. Na de brand zijn ze misschien wel gedwongen andere ruimte te zoeken…

 14. Ja dat is een goede vraag. Zo verbaas ik me altijd over het almaar meer bouwen van grote kantoorpanden terwijl er zoveel leeg staan…

 15. De vraag waarom zoiets in woonwijken moet houdt vele mensen bezig, behalve de overheden schijnbaar. De gevolgen die keer op keer naar voren komen helpen daar helaas niks aan.

 16. Tja, gemeentebeleid is nooit te volgen, ben ik bang….
  Een fijne dag.

Geef een reactie