Ferrari 250 Testa Rosso(click) Ferrari Testa Rosso

Vandaag plaatjes van een fantastisch mooie Ferrari Testa Rosso met nummer 0714TR. De wagen is van 1957 en er is in de begin jaren van zijn bestaan driftig mee op het circuit geracet.e Daarna is de wagen gerestaureerd en weer in de oorspronkelijke kleuren teruggebracht. Van deze 250 GT zijn er slechts 22 gebouwd en de geschatte werkelijke waarde bedraagt ca 10 miljoen Euro. Op de veiling kan dit nog oplopen als geenteresseerde bieders hem kost wat kost in hun bezit willen krijgen. De auto is uniek gerestaureerd en heeft een prachtig snorrende V12 onder de motorkap. De plaatjes zijn geleend bij jalopnik.com(click) Ferrari Testa Rosso

12 Comments

 1. Heb je er ook een trapmodel van?

 2. Testa rossa omdat het kleppendeksel bovenop de motor rood is gespoten. En 22 is best veel voor een handgebouwde circuitauto, op dit moment worden vergelijkbare racemonsters (zoals formule 1) niet in veel grotere oplagen gebouwd. Alleen zien die er uit als auto’s die helemaal niet op de openbare weg kunnen rijden. En deze oude testa rossa ziet er meer uit als een gewone sportauto.

  Prachtige auto, alleen zou ik gaan voor zo’n nieuwe 599 circuitauto.

  Als ik die zou mogen kopen en kunnen betalen.

  Ik wacht wel op de hotwheels uitvoering, die neemt ook minder ruimte in in mijn garage!

 3. Jammer.. ik heb maar 8 miljoen 😀

  OT ga jij ook niet?

 4. Jan K heeft gelijk. Testa is vrouwelijk, dus moet het ook rossa zijn. Ook wel geschreven als testarossa aan elkaar. Het betekent ‘rood hoofd’ oftewel ‘rooie kop’. Zeker omdat het zo’n gifduiveltje is. Mooi hoor.

 5. Leuk autootje!
  Maar helaas ver boven mijn budget!
  groetjes en nog een fijn weekend!
  Elmar

 6. Slechts 22, ja, dan worden ze veel geld waard, gek genoeg.
  Want als je er maar 22 maakt kan het commercieel gezien niet uit, zou je denken.

  Wel bijzonder dus.

 7. Mooi karretje, zeker als je hem kunt verkopen … 🙂
  Maar eh … is het niet Testa Rossa (met een a op het eind)?

 8. Ik vind hem eerlijk gezegt helemaal niet mooi

 9. ja dit is echt gaaf……………….
  mooie bak

 10. Tja, jammer dat ik de rolstoel er wat lastig in krijg… maar anders…

 11. Dat kan bruin niet trekken, dus dat wordt hem niet…..

 12. Het is wel geen Porsche, maar toch een top model.

Geef een reactie