Ruimte

Ik heb ruimte in de aanbieding. Ik heb een plat dak van ca 50 m2. Ik wordt plat gebeld door allerlei energieleveranciers die me stroom willen verkopen, maar niemand biedt me aan om de ruimte op mijn dak te benutten voor het plaatsen van zonnecollectoren of panelen. Ook in de tuin heb ik nog wel ruimte voor een kleine windmolen, en onder de grond kan makkelijk nog een 30.000 liter watertank liggen.En wat ik dan over heb aan energie mogen ze voor mij verkopen. Ik krijg het alleen niet zelf gefinancierd. En eigenlijk vind ik dat de overheid mensen die dit willen zou moeten ondersteunen. Zoals gisteren iemand in een reactie zij dat alle kleine beetjes helpen. En volgens mij ben ik niet de enige die wel interesse heeft aan een mogelijkheid om dit te realiseren. Mijn huis en tuin mogen ze hebben als proeftuin… Leuker kunnen ze het niet maken.


zonnepanelen, een ecologisch dak en windkappen

19 Comments

 1. Ik denk dat we met een groenere regering dat wel voor elkaar zouden krijgen.
  Maar ja, schijngroen is niet echt groen.

 2. off topic, sjoerd, er zit absoluut geen fotoshop bij, dat schrijft ze ook op de site en in de mail die ik kreeg.
  hoe ze het doet is mij een vraag

 3. Ik heb nog wel een prachtig stuk strand voor je op St Maarten. Het hele jaar door zon voor het opwekken van stroom. Maar hoe krijg je het hier.

 4. van mij mogen ze ermee aan de gang,
  jammer genoeg geen plat dak hier

 5. Je hebt helemaal gelijk, t wordt tijd dat je daar subsidie voor kan krijgen.

 6. Onze gemeente – in samenwerking met nog drie andere – doet dit jaar nog een extra duit in het subsidiezakje en organiseert voor geenteresseerde inwoners een ‘samenaankoop’ van foto-voltaesche panelen en zonneboilers.
  Ons dak heeft de ideale helling voor PV-panelen, en is pal zuid gericht… Dit najaar worden de panelen geplaatst!
  (Door de huidige subsidie-regeling in Belgie, en de fiscale aftrekbaarheid, en de ‘groene stroom-certificaten’ die we krijgen voor de geproduceerde energie, zal de investering in ongeveer 6 jaar zijn terugverdiend.)

 7. Heel herkenbaar, ik wil dat ook heel graag op mijn dak. Helaas is het persoonlijk niet op te brengen. En ik snap dus niet dat ze hier niet iets aan veranderen, want het komt ons milieu toch alleen maar ten goede….

 8. Wij hebben niet alleen een stuk plat dak in de aanbieding, ook ons schuine dak – op het zuiden gericht – is beschikbaar. 🙂

 9. mooie foto voor een reclame over groene energie…

 10. De overheid verdient er niet aan wanneer particulieren hun eigen energie gaan opwekken. Dat is het enige dat subsidiering tegenhoudt. Jammer.

 11. Een uitstekend idee waar helaas de energie-industrie niets mee zal doen omdat het ze minder winst zal opleveren.

 12. Ik heb een grootdakterras op het zuiden (5x4m)ter beschikking en daar komt na de verbouwing nog een platdak van 5x3m bij dus kom maar op met de zonnepanelen! 🙂
  groetjes,
  Elmar

 13. Vandaar dat hier diverse regentonnen staan. Ook dat helpt. De overheid houd het op een of andere manier tegen.

 14. Hier kunnen ook wel een paar molentjes hoor!

 15. Ik kan me uitstekend vinden in je blogje van vandaag. Ik heb wel eens geenformeerd naar de mogelijkheid van zonnepanelen maar die kosten een godsvermogen. Ik zou ook best interesse hebben om mijn eigen energie op te wekken. Dat is mi ook de weg om mensen meer bewust te maken van hun eigen verbruik.

 16. Brief sturen naar den Haag helpt niet??

 17. Ja, ook hier veel plat dak in de aanbieding….alleen ik ben er geen baas over….jammer.

 18. Ik heb ook nog veel platdak in de aanbieding en ook nog een schuin dak wat op het zuiden gericht is. De huidige subsidieregeling zuigt, maar ik wil best in overleg met alle partijen, een voor ieder leuke overeenkomst afsluiten. Overheid, Essent, kom maar op; ik heb nog wel een gaatje in mijn agenda voor jullie!

Geef een reactie