Ik ben groen

Eigenlijk heb ik vandaag niet veel te vertellen. De dag van gisteren was een beetje lauw, ik had wat weinig fut en geen zin om echt actief te zijn. U kent het wel denk ik. In de avond zag ik op TV een programma over het testen van methoden om grote stukken bos snel aan te planten na bijvoorbeeld natuurrampen. Geld nog middelen werden gespaard om dingen uit te testen. Met vliegtuigen, helikopters, in afgelegen streken. Voor mij was het meer amateuristisch dan professioneel. Ik ben best wel groen aangelegd, maar ik vond dit te ver gaan. Voor al dat geenvesteerde geld had je de plaatselijke bevolking al duizenden bomen kunnen laten planten. Het resultaat tot nu toe was namelijk nulkommaniks. En ook dat soort onzin dingen wordt door ons gesponsord, hoe ver moet je hierin gaan… Laten we dan maar iedereen een groen dak geven, zoals Mikelodeon beschreef. Dat zet tenminste zoden aan de dijk.
Vandaag had de zomer moeten beginnen, maar helaas… het dak, de bomen, het regenwoud


Een groen dak

13 Comments

 1. de techniek maakt al die mensenhanden overbodig. Als je in Maasricht een prachtig door mensen gemaakt groendak wilt zien, ga dan eens naar de Mergelweg, afslag Drabbelstraat in het Jekerdal. Daar staat in de Natuurtuinen van het Centrum voor Natuur- en Milieu edukatie. CNME, hun Praktijkleercetrum.. Helemaal gebouwd volgens ec ecologische principes, verwarmd met aardwarmte en gedekt door een kleurig en isolerend dak van sedumsoorten. Er zijn veel aktiviteiten, ook Open Zondagen, zie website CNME.

 2. Afgezien van die paar spatten in de morgen was het een lekkere zomerse dag, waarop ik een paar mooie tuinen heb gezien. Zeggen de Carishof in Retersbeek en de Lijsterhof in Schinnen jou wat?

 3. Die kleur blauw, dat zie je ook op het eialnd hier.

 4. je hoeft niet altijd aktief te zijn toch…………..
  het groen wordt ons toch wel afgepakt.

  fijn werk week

 5. Groen Twitteren als steun voor de oppositie in Iran is meer dan zomaar groen.

 6. Ik ben ook groen, maar dan op twitter!
  Om iran te steunen, niet dat dat er toe doet, maar toch.

 7. Dankzij het groeizame weer van de laatste tijd is ons tuintje volgens mij groener dan ooit tevoren, zonder dat daar dure testprojecten aan te pas zijn gekomen.

 8. Soms vraag je je inderdaad af of al die bestedingen wel handig zijn. Maar stel dat men tijdens een van die op het oog zinloze activiteiten op het middel komt, om de natuur zich snel te laten herstellen na een natuurramp….
  Geniet nog van de zondag Me!
  groetjes,
  Elmar

 9. Het ziet er hier wel behoorlijk zomers uit tot nu toe.

 10. De wereld gaat kapot onderandere aan dit soort geldverspilling. En ze hebben heel wat van die speelgoedprojectjes.

 11. Het is idd verschrikkelijk hoeveel geld er verkwanseld wordt. Door de documentaire ‘HOME’ bij Redstar wordt nog eens duidelijk gemaakt hoe verschrikkenlijk dom de mensheid bezig is met zijn drang naar efficientie in groter meer en meest.

 12. Met zo’n dagje niksen is toch niets mis.
  Voor vandaag een fijne zondag.

Geef een reactie