Rust in de tent
Rust in de tent

Rust in de tent

Doe zoveel als nodig, niet zoveel als mogelijk

Bovenstaande is heel lang de gedachte geweest waarmee ik op mijn werk door alle rangen en standen ben heen gewandeld. Daar geloof ik heilig in, maar er is een kleine barst in dat geloof gekomen. Eigenlijk niet meer dan een scheurtje. Maar het kan uitgroeien. Je kent dat wel, goede ideeen waarvan je je afvraagt waarom ze niet worden uitgevoerd. En zotte ideeen die zomaar worden uitgevoerd. Dat geeft een gevoel van ongelijkheid. Een soort van gevoel dat ook Don Quichote en Sancho Panza van de Spaanse schrijver Cervantes gehad moeten hebben in hun strijd. Ik ben op een leeftijd dat ik geen zin meer heb in politieke spelletjes en niet langer op eieren wil lopen en vriendschappen moet gebruiken om bepaalde zaken voor elkaar te krijgen. Ik stop er gewoon mee ik ga geloof ik de laatste jaren maar in zee met een nieuwe lijfspreuk.

Als het niet gaat zo als het moet, gaat het maar niet.

En eentje die de eerste niet eens bijt. Ik hoop dat ik op die manier wat innerlijke rust krijg en de geagiteerdheid van de laatste maanden eens kwijtraak. Retraite houden op mijn werk, dat klinkt mooi toch, of zou het komen doordat ik de laatste tijd geen projecten meer heb waarin ik me echt kan uitleven. Aan de andere kant, opgepast iedereen, een vos verliest wel zijn wilde haren, maar vergeet nooit zijn streken.


vosje…

16 Comments

  1. Gewoon lekker doorgaan en van de zijlijn glimlachend naar alle gedoe kijken. Dat is de beste remedie om zonder schade en in de beste mentale conditie de finish te halen en daarna pas met echte lol weer te beginnen. Neem het van mij als ‘ervaringsdeskundige’ aan.

  2. Je hebt gelijk, Sjoerd. Na verloop van tijd ga je de betrekkelijkheid van zaken inzien.
    Ik huldig al jaren de Friestalige variant: “As it net kin sa’t it moat, dan moat it mar sa’t it kin.” 🙂

  3. Je moet er wel plezier in blijven houden.
    En je spreuk, – als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat – is ook een hele mooie.
    Succes Me, en hou de lol erin, met goede moed.

  4. Ai, klinkt heel herkenbaar, heeft denk ik ook met je leeftijd te maken, je bent aan het reflecteren. Mijn motto de laatste tijd: als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat. En dat bevalt uitstekend, meer met de stroom mee. Ik voel me een stuk relaxter en doe veel meer en heb tijd genoeg. Wonderlijk maar het is wel zo. Succes en sterkte

  5. Vriendschappen gebruiken om iets voor elkaar te krijgen lijkt me redelijk risico vol. Op een gegeven moment keert het zich tegen je is mijn ervaring. Klinkt trouwens een beetje alsof je je draai kwijt bent op je werk. Hopelijk vind je die snel weer.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.