Trabant returns

Als ik de persberichten mag geloven krijgen we een revival van de Oost-Duitse Trabant. Nee, niet met een pruttelende tweetaktmotor, maar met een groene elektrische aandrijflijn. Nu was zo’n Trabi van nature al niet al te groot, dus dat zal wel de reden zijn om hiermee aan de slag te gaan. Het voorstel wordt gedaan door Herpa, een fabrikant van modelauto’s Het concept wordt getoond op de Franfurt Motor Show. Ik ben benieuwd of we dit ooit zien rijden. Leuk zijn wel de zonnepanelen op het dak die de accu bijladen als de wagen ergens geparkeerd wordt. Ik moet toch kijken of ik zo’n model kan krijgen.


Trabbi

18 Comments

 1. En nu nog een nieuwe muur, vol met zonnepanelen.

 2. Ik weet zeker dat het net zo’n hit gaat worden als met de iPhone. Die kan eigenlijk minder dan mijn HTC maar iedereen moet hem hebben.

 3. leuk joh,
  Peter heeft nog zo,n ding gehad.

  enne off topic, rustig blijven zitten ze komen vanzelf terug.

 4. Ik hoop dat ze meerder autos groen maken. Ziet er leuk uit.

 5. Ik heb nog nooit van een Trabi gehoord. Natuurlijk een goed initiatief zo’n elektrische auto. Nu nog een mooi model! Want dat model van de foto vind ik wat… oubollig.

 6. wel beter voor de natuur zo’n wagentje

 7. Het model ziet er alvast een stuk beter uit dan het origineel.
  Ik ben benieuwd of het wat wordt …

 8. Je bent me voor. Ik had er ook een blogje over willen schrijven. Ik heb in de afgelopen vakantie nog 7 verschillende trabi’s zien rijden, ik heb ze geteld en natuurlijk heb ik er nog een foto van gemaakt.

 9. Dan ga ik toch maar voor die C6!

 10. Hier staat ook een modelletje op de wc van de oude dan, wij hadden er vroeger eentje, ook zo’n blauwe 😀

 11. BTW nu wij het toch over milieu hebben, heb je nog op mijn foto http://www.mijngeldgaatgoed.nl/foto/brug-van-monet/ gestemd?

 12. ontwerp zit wel goed, helemaal van deze tijd. hopelijk gaan ze dit realiseren.

 13. Een leuk idee. Ik heb het altijd al leuke wagens gevonden m te zien. Hier rijd er nog steeds een.

 14. Leuk idee een trabi op electriek. Lijkt me een ideaal wagentje ervoor.

 15. Leuk voor de verzamelaars…!!
  Succes vandaag weer.

 16. Ik kan niet anders zeggen dan ‘panta rei'(alles veranderd).

 17. Die ga ik vast bestellen voor m’n zoon! Als het net zo gaat als vroeger kan hij er over een jaartje of 15 eentje krijgen…

 18. Een neef van me had vroeger zo’n Trabi. Een pruttelbak zonder vering vond ik het maar.

Geef een reactie