Oorlog met Belgie

Als het zo doorgaat krijgen we nog een keer oorlog met Belgie. Waarbij Zeeland het zwaar te verduren krijgt. Die Belgen baggeren desnoods zelf die Westerschelde helemaal leeg. Alhoewel ik nog steeds niet snap dat die Belgen niet zelf een kanaal met een aansluiting naar de Noordzee hebben gemaakt. Overigens hebben de Belgen wel een punt, als je een afspraak maakt moet je die ook nakomen. Beter een goede buur dan een verre vriend in Amerika. Daar moet Balkje ook eens aan denken. Moeten we nu bang zijn voor de Belgen. Iedereen doet er een beetje meewarig over, maar vergis u niet, die Belgen maken hele goede geweren. Al doet het Belgische geweer aan de onderzijde van de pagina anders vermoeden. Ik denk dat we gewoon Zeeland aan Belgie moeten geven, en Limburg ook. We doen daar in het Noorden toch al niet mee. Oh ja, ene Blonde Geert, die tegenwoordig ook in het noorden opereert, mogen jullie houden, no problem.


Aim…

26 Comments

 1. Vlaanderen is fantastisch leuk als je de fijnste plaatsen gaat onderzoeken.

 2. Ik voel mij toch altijd al een beetje in het buitenland als ik in Zuid Limburg ben. Haast ik mij te zeggen dat dit in positieve zin is.

 3. Het is juist prima zo, niks weggeven aan belgie.
  Nu kan de natuur in de westerschelde gered worden, als je dat overlaat aan Belgie dan blijft daar niks van over.

  Zeeuws Vlaanderen ziet er netter uit dan Vlaanderen, daar is het meteen allemaal wat armoediger.

 4. ik doe zeker mee,
  belachelijk is het

 5. En die Belgen hebben zich sinds 1800 heel wat beter geweerd dan Nederland. Ten eerste hebben ze zich onafhankelijk gevochten van Nederland (en de eerste tien jaar daarna hoorde Zuid-Limburg nog bij Belgie), ten tweede hebben ze gedurende een zekere tijd dapper standgehouden tegen de Duitsers in de Eerste Wereldoorlog, en ten derde zijn er minder joden weggevoerd.
  Nee, daar moeten we maar geen oorlog mee krijgen.

 6. Dus dat wordt tzt afscheid nemen van een medelander en mij leren verstaan met een buitenlander. Je mag dan niet meer leuk zeggen, maar je MOET dan het woord plesant gaan bezigen.

 7. Ik begrijp er niks van?!.. na even googelen begint het nu te dagen en lees dit berichtje!
  http://www.nujij.nl/oorlog-met-belgie-op-komst.6390680.lynkx

 8. Nou tot ziens dan … maar dan wel op je .be-domein natuurlijk. 🙂

 9. Ik begrijp de hele kwestie niet… eerst een verdrag maken en dan zeuren over de natuur die ‘gekwetst’ zal worden. Moeten ze dat niet op voorhand uitzoeken voordat ze een verdrag maken… Weer een leuke boel!

 10. Ik stel voor Belgae.

  De onderstaande woorden spreken voor zich 😉

  eHorum omnium fortissimi sunt Belgae, propterea quod a cultu atque humanitate provinciae longissime absunt, minimeque ad eos mercatores saepe commeant atque ea quae ad effeminandos animos pertinent important, proximique sunt Germanis, qui trans Rhenum incolunt, quibuscum continenter bellum gerunt.e
  Caes., De Bell. Gall. I 3.

  eVan hen allemaal zijn de Belgen de dappersten, omdat ze het verst verwijderd wonen van de cultuur en de beschaving van de provincia, omdat er slechts zelden kooplui tot bij hen komen en dingen invoeren die bijdragen tot het verwekelijken van de geesten, en ze vlakbij de Germanen zijn, die over de Rijn wonen, en met wie ze voortdurend oorlog voeren.e

 11. Haha, ik stem voor! Mooi plaatje idd!

 12. Utrecht voelt er ook wel wat voor denk ik.

 13. En dan te bedenken dat Belgie ooit een poging gedaan heeft Nederland in te lijven……
  Maar met zo’n geweer lukt ze dat nooit HA!

 14. Als Zeeland, Brabant en Limburg dan toch samen gaan met de Vlaamse Belgen, hoe noemen we de nieuwe Europese republiek dan?

  Ik stel voor Batavie omdat in deze streken oorspronkelijk Batavieren woonden. Of heeft iemand een beter voorstel?

 15. Geert Wilders is een Limburger en die mogen jullie dus echt zelf wel houden. Wij zullen hem geen asiel verlenen!!

 16. We kunnen ze ook weer gewoon annexeren.

 17. @ Redstar, en waarom onze overheid naar Belgie… die doen het onder de omstandigheden best goed hoor… al mopperen de Nederlanders maar wat graag op ze…

 18. Laten we gewoon onze overheid naar Belgie sturen. Lijkt me beter. Wij hebben hier nog steeds het fort/ Desnoods gebruiken we dat weer 😀

 19. Ik ben van boven de rivieren, dus ik meng me hier maar ff niet in.

 20. Het lijkt mij beter dat de Limburgers Gekke Geert, de Vreselijke Venlose Verrassing, terugnemen. Gelukkig heeft de noorden van het land geen enkele behoefte aan deze man, die zelfs niet voor zijn haarkleur durft uit te komen.

 21. Hier in zeeuws vlaanderen roepen we al langer dat we best wel bij belgie willen horen.
  Wat hebben we aan een overheid die z-vl boeren op offert voor een vaag accoord dat “onze” grijze peijs ooit getekend heeft?
  Karla Peijs, het verdriet van (zeeuws) vlaanderen.

 22. Wij Limburgers zijn voor Vlamingen ook ‘Ollanders. Maar het zou een mooi stukje Europa kunnen worden: Vlaanderen, Zeeland, Brabant en Limburg. Maar wat doen we met Kerkrade, geven we dat terug aan Duitsland? 😉

 23. Goed plan, maar dan wil Brabant ook mee…

 24. Goed plan, ik doe mee!

 25. Ik zie het nog niet als een gevaar voor de mensheid in dit land, of over de grans. Het is warm weer. En de MEDIA weet niets anders te brengen dan dit.

 26. Prima voorstel. Helemaal mee eens!

Geef een reactie