Climate change

Velen zullen dit logo al een tijdje aan de zijlijn hebben zien staan. Blog Action Day staat dit jaar in het teken van de Climate Change, het ontstaan van klimaatveranderingen en de invloed van de mens hierop. Ik zal een voorbeeld geven hoe ik denk dat het beter kan. Ik stel u maar een vraag, hoeveel opladers voor mobiele telefoons heeft u in huis. En waarom eigenlijk. De Europese commissie zou er na moeten streven dat iedere telefoon standaard zonder oplader geleverd moet worden en dat alle telefoons eenzelfde standaard (USB)aansluiting zouden moeten hebben. Als ik in mijn eigen huis kijk ligt er inmiddels een lade vol met diverse opladers van verschillende merken die allemaal onderling niet uitwisselbaar zijn. En als we dan toch bezig zijn kunnen we die ook nog vervangen door de onderstaande oplader. Die is in ieder geval een stuk goedkoper dan een hele lade vol opladers die uiteindelijk weer gerecycled moeten worden. Overigens kunnen we dit dan steeds verder uitbreiden en daar ook bijv. camera’s walkman, iPods, scheerapparaten, etc. in moeten betrekken. Ik wil mijn lade weer leeg hebben, daar ga ik voor.


Zover moet het komen

18 Comments

 1. ja, mee eens, gewoon alles standaard maken!

  Ik heb dan maar 1 oplader, maar wel allemaal andere snoertjes voor allemaal andere apparaten.

 2. Het is pure onzin… we weten allemaal dat het komt door het mobiel bellen. De Fransen weten het al. Ze plegen niet voor niets zelfmoord. Omdat ze het niet mogen vertellen.

 3. die 49 per jaar bedoel ik aan stroom……………..

 4. ja, ook hier wel wat opladers, mobiltje ,camera.
  ik moet die la ook eens leeg maken.
  ben al wel begonnen met led, tv is led, kost 49 euro per jaar, ik heb een led lamp gewonnen en de rest gaan we ook vervangen met de tijd.

 5. Het is een stap vooruit, laten we hopen dat het ook gaat lukken dat we allemaal gaan gebruiken. Zonneoplader voor laptops zou ook een mooie optie zijn.

 6. Het erge is…2 mobiels van zelfde merk met verschillende opladers…maar die eis is wel gesteld…het wordt veranderd..er komt/ moet 1 universele oplader voor mobieltjes komen.

 7. Ik heb er dus 0 (zegge nul), dus daar kan weinig af. 🙂

  Ik heb 1 oplader voor penlightbatterijen en die gebruik ik in mijn camera en in de koplamp van 1 fiets die ik nooit in het donker gebruik. (Pak dan meestal de fiets met dynamo.) Die lader zit dan ook maar een paar uur per jaar in het stopcontact.

  Maar het verbruik van die laders is ca. 1/3de van een ADSL modem, kabel-moden en/of router. Die mensen tegenweeordig dag en nacht aan laten, anders kunnen zij niet meer gebeld worden via VoIP/VoDSL. Daar doe ik dus ook niet aan mee. Mijn passieve landlijn wordt door de KPN gevoed en alleen als ik de hoorn opneem.

  Maar ook dat verbruik stelt niets voor bij een desktop-PC. Zelf gebruik ik daar een laptop voor die 1/4de van een desktop neemt. En dan de breedbeeld TV. Sommige mensen hebben zo’n videowand in huis dat het electriciteitsnet de aders moet verdikken. Ik kijk dus gewoon naar mijn laptop. Prachtig scherp beeld voor op 1/15de van de energie voor zo’n breedbeeld.

  Koelkasten en wasdrogers zijn ook enorme grootverbruikers, die jaarlijks al snel 50x meer nemen dan een oplader. Zonder koelkast gaat lastig in mijn kelderloze appartement, maar waslijnen heb ik wel.

 8. een soort gelijke kabel voor mobiel zijn ze al mee bezig.

 9. Mee eens! En denk ook eens aan al die verschillende kabeltjes om camera’s en fototoestellen, ipods etc aan de PC aan te sluiten.
  En er worden allemaal milieueisen aan auto’s gesteld terwijl je bij de gemiddelde nieuwe auto niet eens meer zelf de lampjes kan verwisselen, dat soort auto’s gewoon verbieden dus. Fabrikanten moeten gewoon gedwongen worden na te denken over hun producten en anders mogen ze gewoon niet meer verkocht worden!

  Hachelijk?

 10. BTW: drie van de vier dvd’s zijn binnen, laatste volgt snel, ik wacht op jouw envelop…

 11. Ik durf niet te gaan tellen hoeveel opladers hier in huis rond waren…

 12. ja moet je kijken hoeveel iedereen van die domme opalders wel niet heeft… belachelijk eigenlijk.

 13. Ik heb ook een stapel van die opladers, allemaal anders.
  Overigens heeft Elsevier een special uitgegeven over de zin en onzin van de klimaathype. Het lezen meer dan waard.
  http://www.elsevier.nl/web/show/id=1024559

 14. Helemaal mee eens…..!!
  Volgens mij zijn ze er druk mee bezig, maar je weet, dat soort molens malen langzaam.
  Fijne dag vandaag.

 15. Het lijkt bijna onmogelijk te ontsnappen aan het leger van opladers. Steeds meer normale apparaten kom je ook met een adapter tegen..

 16. Sterk punt Me! Als je er goed over nadenkt is het bizar dat elk apparaat z’n eigen oplader heeft. Dat er geen standarisatie is. Verspilling van grondstoffen en energie.
  Zo’n solar lader is een prima idee. Als er dan ook batterijen mee opgeladen kunnen worden scheelt dat nog eens een apparaat in de lade.

Geef een reactie