Vergeten merken – Amilcar

Amilcar was een Franse autofabrikant gevestigd in Saint-Denis, die onder het gelijknamige merk auto’s produceerde van 1921 tot 1939. Het merk is bekend geworden door zijn kleinere wagens. De oprichters van het merk, Emile Akar en Joseph Lamy, lieten hun namen samenvloeien om tot de uiteindelijke naam van het merk te komen. De start van alles was het faillissement van Le Zebre. De fabriek werd door de beide vrienden opgekocht en ze namen meteen de klantenkring mee. Het eerste model viel zo goed in de smaak dat de dealers hen extra ondersteunde met de opbouw. De wagens bleken het bijzonder goed te doen in de racerij en die ervaring werd uiteraard in de nieuwe modellen gebruikt. Want van de racerij kun je uiteraard niet leven. De tweede wereldoorlog maakte een eind aan het bestaan van dit merk.

10 Comments

 1. Nooit van gehoord. Voor die tijd ziet het er futuristisch uit

 2. Die oorlog heeft zoveel schade aangericht, zelfs dit ook weer.
  Jammer, want ze zien er niet verkeerd uit.

 3. Ik leer hier vrijwel iedere week weer iets bij over automerken waar ik nog nooit van had gehoord. 🙂

 4. Da,s een tof karretje!

 5. Leuk bakkie, maar niet echt een gezinsvoertuig.

 6. ken ik ook niet, maar wel een grappig dinkie………….

  zo zie je ze niet meer
  😉

 7. Nog nooit van dat merk gehoord. Zo zie je maar van blogjes lezen wordt je wijzer.

 8. Ook voor mij een onbekend merk. Tegenwoordig worden er schatrijk van het racen trouwens.

 9. Dat was allemaal ver voor mijn tijd, geen wonder dat ik er niets van ken.
  Fijn weekend Me.

Geef een reactie