Wij "Hollanders" – door Frank (van IkFotograag.nl)

Het stadje Rethymnon in/op Kreta heeft een heel mooi oud haventje. De gebouwen er omheen stammen nog uit de Venetiaanse tijd (16e en 17e eeuw). Het geheel ziet er dan ook erg schilderachtig uit. In al deze panden zijn restaurants of cafe’s gevestigd. Een wandeling over de kade betekent naar goed Grieks gebruik dat iedere restauranthouder je een plaats aanbiedt om bij hem te komen eten of eventueel wat te drinken. Ze halen daar al hun talenkennis voor uit de kast. Ze willen ook weten waar je vandaan komt, en spreken dan zelfs enkele woorden Nederlands. Ik vertel steevast dat we uit “The Netherlands” komen, of “die Niederlande” maar op een of andere manier begint men dan vrijwel altijd Holland te roepen. Vroeger deed ik dan (als goede import-Limburger of export-Brabander) nog wel de moeite om uit te leggen dat Holland uitsluitend de twee noordwestelijke provincies zijn in Nederland, maar dat heb ik maar op gegeven. Als je zelfs Brabanders en Limburgers “Holland” hoort zeggen dan heeft het geen zin meer.

Wel is het zo dat ondanks de verwoede pogingen van de diverse restauranthouders, om je bij hem aan tafel te krijgen, wij toch steeds zelf de keuze maakten, bij wie we uiteindelijk wilden gaan zitten.e Ik heb een aantal keren het gevoel gehad op het mooiste plekje van de haven te zitten. Het leek soms alsof ze de beste tafel voor ons hadden bewaard. Dat is een van de dingen die voor mij een echte vakantie maken.


15 Comments

 1. Ik zeg ook dat ik uit The Netherlands kom. Terwijl ik wel in Holland woon leg ik toch uit dat het wat anders is. Ik kom op voor jullie hoor! Maar geen houden aan. Heb het ook een beetje opgegeven.
  .-= Branwenes last blog ..Hint =-.

 2. Heerlijk met het bootje dobberen… maar dan moet het water wel zo strak blijven.
  .-= Brilliees last blog ..Geld uitgeven =-.

 3. Ja, als Hollander zijnde heb ik er ook altijd wel wat moeite mee als Brabanders, of nog erger, Limburgers, zich Hollander noemen! 🙂
  .-= Frank103es last blog ..De racebaankoffer =-.

 4. ben er nooit geweest……

 5. Ontzettend mooi om te zien:-)
  .-= Teunes last blog ..Gelijke rechten? =-.

 6. dat ziet er prachtig uit,
  zou ik ook wel willen zitten……………………
  .-= carlaes last blog ..paddo,s =-.

 7. Ik heb wel eens op minder idyllische plekjes zitten eten.
  Bedoel je dat ik nu nog de enige ben, die volhardt in het gebruik van Nederland boven Holland …?
  .-= Jan K.es last blog ..Zand =-.

 8. Prachtige foto!
  .-= Sannees last blog ..Philip bedankt! =-.

 9. In een woord : Prachtig !

 10. De mooiste plekjes liggen vaak daar waar je ze niet verwacht
  .-= Chantales last blog ..Wordl =-.

 11. Ziet er goed uit hoor! ^^

 12. ja dat zijn echt mooie plekjes… vandaag op mijn log… mooie kroatie…
  .-= HUUBes last blog ..Allemaal naar Kroatie… =-.

 13. Het is net als met dat plekje op de camping, de jouwe is altijd het mooist 🙂
  Schilderachtige foto!

 14. Fijn dat ze de mooiste plekjes voor jou bewaard hadden.
  .-= marjolijnes last blog ..Tot morgen…… =-.

 15. Als je overal wat zou eten, zou het gelijk vakantie kilo’s opleveren
  .-= Redstares last blog ..Gek, GEK Gek, gek, Gek, gEK, gEk =-.

Geef een reactie