Van kerstmis tot kerstfeest

Mijn ouders waren Nederlands hervormd en mijn schoonouders katholiek. Maar als je alleen met bruiloften en begrafenissen in de kerk komt vind ik dat geen reden om mezelf een geloof aan te praten. Het huwelijk van ons is dan ook door geen kerk ingezegend en in de gemeentelijke archieven staan we dan ook op als niet gelovig. Hoewel ik christelijk ben opgevoed komt mijn leefwijze nog het beste overeen met de belevingswereld van het boeddhisme. Niet dat iedere dag aan het mediteren ben of achter de kaarsen naar de beeltenis van Boeddha zit te staren, het is gewoon dat ik me niet kan vinden in Goden en Heiligen. Toch hebben wij met de kerst ook feest. Gezellig met de kinderen en aanhang een etentje thuis, er liggen zelfs wat cadeaus onder de boom. Een beetje afscheid nemen van de kortste dag en op naar het nieuwe jaar. Morgen houden we hier dan ook rust op bVision, uit respect voor iedereen die wel gelooft in het verhaal van het kindeke jezus.

Kerst 2009

17 Comments

 1. WOW, fraaie foto!
  .-= mikelodeones laatste blog ..Voeding en afslanken… =-.

 2. Ik wens je hele fijne kerstdagen met je familie, geniet er van.
  .-= Catherinees laatste blog ..Wintersfeer =-.

 3. Dat lijkt mij een goed uitgangspunt voor een paar goede dagen. Veel plezier.
  .-= Irenees laatste blog ..Gelijk-op lezen =-.

 4. Me, het is aan jou om te vieren zoals je hart je ingeeft. Er hoeft gelukkig geen kaartje aangehangen te worden. Wat ik je toewens is vrede in je hart, balans in jezelf en verder gewoon een paar hele gezellige dagen.
  .-= Tinekees laatste blog ..De dag voor Kerstmis =-.

 5. Vrede op aarde.. Een goed doel, en dan heiligt het doel de middelen.
  Fijne dagen voor jou en je familie!
  .-= Ebelienes laatste blog ..Fijne Kerstdagen! =-.

 6. Ik ben niet gelovig, ook niet zo opgevoed, dus ik heb er geen last van.
  We gaan gewoon fonduen, want eten moet toch elke dag.
  .-= Renesmurfes laatste blog ..Nog een keer =-.

 7. Hoeveel zouden er zijn die kerst nog uit geloofsovertuiging vieren ? ik denk het grootste gros heeft dezelfde gedachte als jij…een familie gebeuren.. 🙂

  geniet er met zijn allen van !

 8. Fijne kerstdagen toegewenst.
  .-= Johnes laatste blog ..Wintersfeer =-.

 9. Wens jou en je vrouw een hele fijne kerstavond toe en vandaag succes met de voorbereidingen! en oh ja, wat betreft wordpress update, je hebt gelijk, eerst nog 2.9.1 natuurlijk!
  .-= Liesbethes laatste blog ..Voorspellingen 2010 & Breintest =-.

 10. Vanuit het hoge noorden wens ik jullie gezellige Kerstdagen.
  Ook bij ons staat er een gezellig etentje in familiekring op het programma, en daarnaast blijf ik toch maar rustig bloggen.
  .-= Jan K.es laatste blog ..Druipijsgrot =-.

 11. ik laat ieder in zijn waarde…………………
  hele fijne kerstdagen voor jullie.
  🙂
  .-= carlaes laatste blog ..6 jaar loggen =-.

 12. Mooi geschreven en mooie foto.
  Fijne kerstdagen.
  .-= Daphnees laatste blog ..’t is best leuk zo samen =-.

 13. Iedereen moet zijn eigen invulling geven aan kerst, gelovig of niet…

  Jij hele fijne dagen in ieder geval
  .-= Chantales laatste blog ..Onnodige milieubelasting =-.

 14. Volgens mij is er geen enkele gelovige die het respectloos zou vinden als een ander een logje plaatst, maar verplicht is het natuurlijk ook weer niet. Gezellige dag morgen Me, geniet van je gezin en smakelijk eten!
  .-= aarghes laatste blog ..Hoe de dingen kunnen lopen =-.

 15. Fijne feestdagen en geniet er van..!!
  .-= marjolijnes laatste blog ..Kerstlichtje….. =-.

 16. Naar mijn idee is geloof niet gekoppeld aan naam / type of gebouw. Het is iets dat in je zit, waar je je goed en vertrouwd bij voelt. Het plekje in jezelf waar je naar toe kan als het even nodig is. En dat is voor ieder mens weer anders. Ieder viert en beleeft weer anders.

  Ik wens jullie hele fijne feestdagen en een gezellig samenzijn.
  .-= Frankes laatste blog ..Kerstwens 2009 =-.

 17. Een ieder moet voor zichzelf uitmaken wat tie doet.
  .-= Redstares laatste blog ..Een moment =-.

Geef een reactie