Bladeren e door Frank (van IkFotograag.nl)

Ik heb het gevoel dat de diverse computerblaadjes tegenwoordig niet veel nieuws meer brengen. Natuurlijk is er wel eens een nieuw stukje hardware of software, en een enkele keer zelfs iets groots zoals Windows 7. Het werd dan ook tijd dat Windows 7 er kwam, want de diverse computertijdschriften waren met hun tips en truc’s inmiddels aan de tiende herhaling begonnen hoe je Windows XP kon verbeteren, ze schreven allemaal voor de zoveelste keer hoe je je XP net als de professionals supersnel kon maken en daarnaast werden regelmatig geheimen onthuld die Microsoft zogenaamd voor zich zelf wil houden, maar de diverse blaadjes delen ze om beurten toch met ons. Maar ook Windows 7 stond een jaar voor het officieel uitkwam al iedere maand in vrijwel ieder computertijdschrift. Toen Windows 7 eindelijk echt te koop was, was het geen nieuws meer. Bij gebrek aan kopij testen ze tegenwoordig ook al camera’s, waarbij ik zoiets heb van “schoenmaker blijf bij je leest”; daar zijn cameratijdschriften voor (die overigens tegenwoordig ook al weinig nieuws te melden hebben). Een grijs gebied hierbij is de fotobewerkingssoftware.

Als je de voorkant van een tijdschrift bekijkt dan verwacht je dat de koppen die daar geschreven staan uitgebreid terug te vinden zijn in de artikelen. Hoe vaak ik het al meegemaakt heb, dat er ergens onder aan een bladzijde dan ook nog vijf regeltjes over bewust onderwerp stond is ongehoord. Voor mij is de beste bron voor informatie tegenwoordig internet. Vergelijkingsites, forums en blogs leveren meer informatie dan je met tijdschriften ooit bij elkaar krijgt en ook nog erg actueel. De handel in oud papier vaart er wel bij.

Wat wel nog leuk is in tijdschriften, zijn de pagina’s met hebbies, daardoor blijf ik goed op de hoogte van wat ik allemaal nodig heb.e 😉

12 Comments

 1. Papier hier… was het toch? Vandaag heb ik het over veel.
  .-= Brilliees laatste blog ..Bier =-.

 2. Nadat ik enige tijd geleden de Clickx gekocht heb, heb ik besloten dit niet meer te doen. Alle artikelen zijn voorspelbaar en wat aangeprijsd wordt als niet te missen staat enkele pagina’s verder op paginagrote advertenties.
  Dan weet je het wel.
  .-= franckyes laatste blog ..Krijsende katers =-.

 3. Het is een snel veranderende wereld, waarin we leven.
  Het enige tijdschrift dat ik lees is de vpro gids, omdat het wat dieper ingaat op wat de media ons zoal brengt allemaal.
  .-= Renesmurfes laatste blog ..Geslaagd =-.

 4. Af en toe koop ik wel eens een fotografie tijdschrift als er iets in staat wat me interesseert. Maar net als bij jou is het internet mijn grootste bron als het om IT gaat.
  groetjes,
  Elmar

 5. Ook toevallig. Ik dacht er net nog aan hoeveel papier er wel niet wordt weggegooid en verpakkingen en dat het zo’n verspilling is. Het is niet normaal meer en ik ga zo’n sticker op de brievenbus plakken dat ik geen reclame meer wil.
  .-= Liesbethes laatste blog ..Serenade aan mijn hond =-.

 6. Voor nieuwtjes en interessante tips & trucs heeft internet inderdaad vaak meer te bieden van tijdschriften, maar ik vind het nog steeds lekker om ’s avonds in mijn luie stoel eens wat in zo’n blad te bladeren.
  .-= Jan K.es laatste blog ..De grote leegte =-.

 7. Al die bladen verleiden maar bieden niets. Toch ben ik geabonneerd op een blad. Over fotografie en het heet Digifoto Pro. Omdat het zo mooi is.
  .-= Leibelees laatste blog ..Verdwenen namen =-.

 8. Ook ik ga steeds meer over op het lezen van het nieuws en computers op het internet. Alhoewel we ook nog wel een paar abo’s hebben.
  Een aan te bevelen computersite is http://tweakers.net/
  .-= Johnes laatste blog ..Australian Open =-.

 9. Kournal? Journal! Een computertijdschrift over toetsenborden en het waarom de j naast de k zit lijkt me nog boeiend. Tevens ben ik nog steeds voor de doodstraf voor degene die de caps lock toets naast de a heeft geplaatst. De wurgpaal, en dan langzaam aandraaien!
  .-= Frank103es laatste blog ..De V200 in de sneeuw =-.

 10. Wij van het afschuwelijke Frank103 weblog adviseren dan ook modelspoortijdschriften! Weg met competer en fotoblaadjes, gewoon mooie treinen in de sneeuw. Mocht je bij de kiosk staan: railmagazine voor meer Nederlandse spoorwegen en Eisenbahn Kournal voor de Duitse spoorwegen. Veel leesplezier!
  .-= Frank103es laatste blog ..De V200 in de sneeuw =-.

 11. Ik heb toch nog steeds wel een paar tijdschriftenabonnementen, die ik liever fysiek in handen heb dan via internet, en ook de krant wil ik wel behouden…
  .-= Chantales laatste blog ..Ik ben toch (niet) gek zekere =-.

 12. Ja, internet is ook een stuk sneller dan de drukpers.
  Fijne dag vandaag.

Geef een reactie