van Honsebrouck brouwerij

Me!

Soms kom je op de gekste manier achter bepaalde zaken. In dit geval stond er een oude volkswagenbus van de brandweer ergens op een parkeerplaats en deze was omgetoverd tot een reclamebus voor Kasteelbier. Daar kan ik dan niet omheen en ik moest en zou een foto maken. Uiteraard was de batterij van de camera die in de auto lag leeg en in eerste instantie heb ik wat foto’s met mijn mobiel gemaakt. Maar alleen om het logo kocht ik wat batterijen met de hoop dat het busje er op de terugweg nog stond. En ja, ik had geluk. Een zoektocht op het internet leverde de bevestiging dat de huidige eigenaar, Xavier van Honsebrouck, familie is van de voormalige eigenaren van kasteel Hoensbroek. De oorsprong van deze koene ridders is de grensstreek tussen Krefeld in Duitsland het kasteel van ridder Hoen in Gebrook, zo omstreeks het jaar 1300. En velen van deze ridders waren echte drankorgels brouwmeesters. De nu Belgische tak heeft het kasteel pas in 1986e gekocht en maakt sonds 1900 lekker bovengistend bier in de in Ingelmunster gelegen brouwerij. De vader van de huidige directeur, Luc van Honsebrouck, heeft in 1953 weer echt leven in de daar gevestigde brouwerij gebracht. En laat 1953 nu net mijn geboorte jaar zijn.


van Honsebrouck

12 Comments

 1. ach nee, ridders waren het, je schrijft het zelf.

 2. Brouwmeesters hebben fantasie, waren het niet de graven van Hoen die in Hoensbroek de scepter zwaaiden? de hellebaard bedoel ik.

 3. Ik lust zelf geen bier dus daar word ik niet warm van maar van die bus… poeh! mooi hoor!
  .-= Grases laatste blog ..Onjarig =-.

 4. En laat het busje nou rood zijn. Rood is mijn lievelingskleur en de kleur van de liefde. En februari is de maand van de liefde! Ahhhh… Life’s good! Proost! Fijne zondag!
  .-= Tinekees laatste blog ..Liefde is autorijden =-.

 5. Leuk busje! Ik kan me voorstellen dat hij je aandacht trok!
  Voortaan toch maar voor een voorraadje batterijen zorgen! 😉
  groetjes,
  Elmar

 6. Niet alleen dat busje is erg mooi, ook de website van de brouwerij is de moeite van het bekijken waard. Van Honsebrouck hecht duidelijk aan goede PR-uitingen.
  .-= Jan K.es laatste blog ..Wak =-.

 7. Toch leuk om dat even uit te zoeken. Leuk! Ook dat er weer leven in de brouwerij is gekomen. Alleen mag de chauffeur geen biertje drinken:)
  .-= Liesbethes laatste blog ..De nieuwe DSM-5 =-.

 8. klinkt lekker kasteelbier,
  zou dat busje wel willen hebben gaaf ding zeg.
  🙂
  .-= carlaes laatste blog ..donderdag =-.

 9. Lijkt me een lekker biertje. Alhoewel ik vorig jaar nou net Palm bier ontdekt heb.
  .-= Johnes laatste blog ..De Kat van Simon =-.

 10. Leuk om dat zo verder te onderzoeken, zo’n busje trekt ook direct de aandacht. Ik hou wel van van een biertje, kasteelbier klink goed!

  Liefs,
  .-= Angeles laatste blog ..te laten zweven.. =-.

 11. Een leuke ontdekking en een paar nieuwe batterijen op voorraad nooit weg toch.
  Fijne zaterdag.
  .-= Marjolijnes laatste blog ..Zaterdag…. =-.

 12. hehe lol @ drankorgels. Ze zullen best een slokje gelust hebben

Geef een reactie