Pipi in de Tipi

Weet u het verschil tussen een Tipi en een Wigwam. Ik wist het niet, maar enkele weken geleden zaten we ergens in het zuiden bij een griek wat te eten toen het gesprek enigszins jolig werd en het resultaat was dat er enkele pipi moesten doen. Dat moest dan maar in de Tipi. En zo kwamen we op de vraag wat nou het verschil was tussen een tipi en een wigwam. In het kort is de wigwam half bolvormig en de tipi kegelvorming. De Wigwam word gemaakt van hout en boombast en de tipi meestal van stokken en huiden. Vergelijkbaar met de bungalowtent(wigwam) voor het hele gezin en het trekkerstentje(tipi) voor de reiziger. Op de foto hieronder ziet u een Ojibwe wigwam en een Dakota-stijl Tipi uit 1928. Gewoon, gratis bij bVision, echte indianenverhalen. Wellicht in een vervolgverhaal Winnetou en Old Shatterhand. Alleen wil ik dat de lezers hier niet aan doen. Het is al erg genoeg als ik over de mijnen schrijf. Alhoewel, Arendsoog en witte veder waren vroeger mijn lievelingsboeken, a long time ago.

Me! from bVision

17 Comments

 1. bertine van krustum

  ik vond het een mooie spreekbeurt

 2. ik leer iedere keer weer van jou………….
  toppie
  .-= carlaes laatste blog ..tennisarm =-.

 3. lang geleden dat ik nog eens indiaantje gespeeld heb.
  .-= franckyes laatste blog ..lang geleden. =-.

 4. Maar wat is beter als het hard waait?
  .-= Frank103es laatste blog ..Afwisselend afschuwelijk =-.

 5. Kom maar op hoor met je indianenverhalen, ik vind ze leuk. Hier een heel rijtje originele oude Arendsoogboeken…..
  Fijne avond.
  .-= Tinekees laatste blog ..Liefde is honderd logjes schrijven =-.

 6. Tegenwoordig is het in om een tipi te huren. Het kan mij niet bekoren. Geef mij de caravan maar, daar kan ik ’s nachts op een comfortabele wijze mijn pipi kwijt.
  .-= hansckees laatste blog ..ONLUST =-.

 7. Ik heb het geweten, maar ben het vergeten.
  En nu weet ik het weer, maar dat zakt ook wel weer weg.
  .-= Renesmurfes laatste blog ..Dat snap ik niet. =-.

 8. Die rechtse is een kruising hoor, een wipi of een tigwam. Niks geen hout en boombast maar gewoon een bolletje van stokken en lappen.
  .-= aarghes laatste blog ..Toverdeur, luchtkasteel =-.

 9. Arendsoog en Witte Veder zullen altijd helden blijven.

 10. Ja, mij ook beslist Arendsoog en Witte Veder fan zijn.
  .-= Gerhardes laatste blog ..Chatroulette =-.

 11. Ah leuk om te weten!
  Oja, die Arendsoog boeken hier ook, serie compleet!
  Niet door mijzelf gelezen, maar weet dat het sterke verhalen zijn.

  Fijne dag, liefs,
  .-= Angeles laatste blog ..woordenschat.. =-.

 12. En als Een Engelsman (of vrouw) naar het toilet moet gaan ze welliswaar niet naar Mamma maar wel to the loo ( spreek uit als loe)
  .-= Leibelees laatste blog ..Kom dat zien =-.

 13. ’t Lijkt mij toch frisser als je je pipi buiten de tipi doet 🙂

 14. Ik dacht dat Tipi en Wigwam hetzelfde waren, weer wat geleerd

 15. Heel leerzaam en doe de groeten aan Kluk-kluk.
  .-= Johnes laatste blog ..Het is een raadsel =-.

 16. Arendsoog heb ik ook behoorlijk versleten

 17. Okay, mooi lesje. Dat weten we dan ook weer.
  Fijne dag vandaag.

Geef een reactie