PHP

Zoals iedereen wel weet ben ik niet helemaal onbekend met de programmeertaal voor het web, PHP. Ik heb daarin diverse cursussen tot op masterclass gevolgd. Alleen vond mijn baas het een aantal jaren geleden niet meer noodzakelijk dat we dat programmeren zelf nog uitvoerde. Alle programmeerwerk moest worden uitbesteed. Niet erg, ik heb er voldoende kennis aan overgehouden om me ook nuttig te maken in diverse forums en daar mijn zegje te doen, of om medebloggers eens uit te helpen. Maar toch wilde ik zelf weer eens aan de slag. Mede door een vraag van mijn baas om eens om te kijken naar het opzetten van een forum ben ik in het weekend weer eens in de boeken gedoken. Als ik de uitdaging aanga en zelf weer eens aan de slag ga moet het wel weer spannend worden. Het moet een beetje de in slaap gevallen grijze cellen weer aan het werk zetten. De eerste ervaringen met de webserver bevallen me goed. Mijn laptop met een complete Xampp inrichting is retesnel en dat maakt het programmeren extra leuk. Verleren doe je zoiets niet gauw, maar de parate kennis loopt wel snel terug en je moet sneller weer eens wat opzoeken naar mate je wat ouder wordt. En ach, voor velen is dit abracadabra, voor mij is het gewoon hobby…

Me! from bVision

17 Comments

 1. Heb je gekeken naar Buddypress ?
  .-= Lisaes laatste blog ..Android G1 een jaar later =-.

 2. O, dat soort kreten hoor ik hier naast mij de hele avond. Vooral als er weer eens een haakje niet afgesloten blijkt te zijn of er een dollartekentje verkeerd staat. 😉
  .-= Irenees laatste blog ..Upcoming events =-.

 3. Nooit iets met PHP gedaan. Wat ik hier boven zie lijkt erg op C++ van een jaar of 20 terug. HTML en JavaScript vind ik er overigens ook op lijken. Destijds had ik een hekel aan C++. Ik vond Pascal en de opvolger Delphi een stuk prettiger werken.
  .-= Xiweles laatste blog ..Mrt-15: Zwagerman vs Kruidvat =-.

 4. leuk dat je op je leeftijd daar zo goed mee kan werken. Velen zien dat niet meer zitten en trekken er zich niets van aan. Alle kennis maakt je sterker, vooral op gebied van het internet.
  .-= franckyes laatste blog ..buiten gaan jasje aan =-.

 5. tja voor mij ook acadabra……………..

  gelukkig weet jij er meer van.
  🙂
  .-= carlaes laatste blog ..tijdelijk even niets =-.

 6. Voor mij acradabra maar voor de expert naast mij zeer bekend! 😉
  Veel plezier met het programmeren!
  groetjes,
  Elmar

 7. Nee, standaard template van blogger, dat is goed genoeg!
  .-= Frank103es laatste blog ..Rail 2010 =-.

 8. ik kan er geen jus van maken 🙁 maar ik heb wel andere talenten 🙂
  .-= mikelodeones laatste blog ..Zo ben je daar… =-.

 9. In de grijze oudheid heb ik ook nog wel wat programmeerwerk gedaan. QuickBasic, de voorloper van Microsofts Visual Basic, heb ik aardig onder de knie gekregen. Ik heb er een mooi calculatie-programma mee geprogrammeerd voor mijn werkgever.
  .-= Johnes laatste blog ..Parijs =-.

 10. Als je iets leuk vindt om te doen is een beetje puzzelen geen probleem. Ik snap er niets van.

 11. Ik verdwaal daar compleet in. Ik moet zien wat ik doe, en dat lukt me bij PHP echt niet.

 12. Vroeger, heel lang geleden [dus] snapte ik nog wel iets van programmeren maar niet in php hoor. Lijkt me toch wel de moeite waard zoiets te kunnen en te onderhouden. Toch voel ik niet de behoefte om het nu op te pakken, hihi!
  Go for it.
  En wat Night zegt over wiskundeknobbel: nou, die ontbreekt er bij mij aan maar gewoon het willen puzzelen scheelt al heel veel!
  .-= Richtsjees laatste blog ..omrommelen =-.

 13. Ik ben best een computernerd (voor een vrouw althans) maar dit is abracadabra voor mij hoor. Knap als je dat onder de knie hebt… ik weet waar ik nu moet zijn met mijn problemen… hahaha

 14. Juust…onbegrijpelijk….volgens mij moet je dan ook een wiskundeknobbel hebben..daar snapte ik ook de ballen niet van 😉

 15. Leuk dat je dit ook in de vingers hebt, voor mij blijft het abracadabra. Jouw grijzen cellen krijgen geen kans om in slaap te vallen met zoveel verschillende bezigheden, behoorlijk actief denk ik zo.

  Fijne dag, liefs,
  .-= Angeles laatste blog ..ergens verborgen.. =-.

 16. Er zijn diverse goede opensource forumpaketten die je zelf kunt aanpassen uitbreiden. PHP schrijf ik bijna beter als ASP of Nederlands
  .-= Redstares laatste blog .. =-.

 17. Idd abracadabra, maar veel plezier met je hobby!
  Fijne dag vandaag.
  .-= Marjolijnes laatste blog ..Handvaten…. =-.

Geef een reactie