Leiden e door Frank (van IkFotograag.nl)

Na London, Parijs, Berlijn, Amsterdam, Delft was dit jaar Leiden aan de beurt voor een weekendbezoek. Daar waren we, behalve in museum Naturalis een paar jaar geleden, nog nooit geweest. Op koninginnedag zijn we gegaan. Een vrije dag extra dankzij onze Koningin, en daardoor vielen we met onze neus in de boter. Het was feest in Leiden, en feesten dat kunnen ze daar, dat hebben we gemerkt. Vrijwel iedereen liep in meer of mindere mate in het Oranje uitgedost, iets wat je bij ons in het Zuiden, behoudens bij kinderen, weinig ziet. Overdag een vrijmarkt met zoveel mensen op de been dat je op sommige plaatsen over de koppen kon lopen. Overal werd muziek gemaakt, overtollige spullen verkocht, mensen op terassen, in bootjes, en we hebben overal alleen maar blije mensen gezien. ’s Avonds was het nog steeds druk in de stad, we hebben niet alles mee kunnen maken, maar we hebben wel meegenoten van DJ Armin van Buuren ergens op een marktplein,e bij de vismarkt op een drijvend podium was een andere DJ bezig, die daarbij continue het pand van V&D in het licht zette. En dan nog de coverband “Jewelste” op de Koornbeursbrug met een drijvend podium ervoor wat helemaal vol stond met dansende mensen, kortom een geweldige sfeer.

De andere dagen van het weekend hebben we Leiden dan nog verder bezichtigd. Een mooie oude stad, heel schilderachtig, met mooie museums, waarvan we er een paar bezocht hebben. Het was jammer dat het zondagmiddag al weer voorbij was en we weer terug naar huis moesten.

Hieronder een paar foto’s om een indruk te geven.

13 Comments

 1. Heel gek, maar hier op het eiland merk ik er maar weinig van. Ja, vrijheid, met beperkingen. Dat wel weer.
  .-= Brilliees laatste blog ..Het paniek virus =-.

 2. Er zijn inderdaad zoveel mooie plekkies in Nederland, eigenlijk zie ik er te weinig (ik ben zo’n Amsterdammer die z’n dorp zelden verlaat)
  .-= Joycees laatste blog ..Bevrijding =-.

 3. Leiden is een prachtige oude stad, levendiger dan Maastricht, maar ik vind het prima dat wij hier in Limburg niet zo hard meedraaien in de oranjemallemolen.

 4. Veel te druk voor mij, ik hou van rust en stilte. Trouwens ik snap nog steeds niet waarom daar wel en hier in het zuiden niet.

 5. Het ziet er alleszins feestelijk en gezellig uit.

 6. Ja Leiden is erg leuk en feesten kunnen ze daar zeker!
  .-= Liesbethes laatste blog ..Het Achterhuis Online =-.

 7. Heerlijk zo’n weekend uit!
  En in Leiden ben je als het om feesten gaat op de juiste plaats!
  groetjes,
  Elmar
  .-= Elmares laatste blog ..Herdenken =-.

 8. en droog gebleven zo te zien,
  dat was hier niet zo……….
  .-= carlaes laatste blog ..90 dagen rookvrij =-.

 9. Ziet er erg gezellig uit. Mooie foto’s! Dat ze daar kunnen feesten weet ik wel, zwager en schoonzusje wonen er 😉

 10. Opmerkelijk rijtje: Londen, Parijs… LEIDEN!!

 11. Prima weekend geweest zo te zien!
  Geniet van weer een vrije dag tussendoor.

 12. Heerlijk toch zo’n weekend…!!
  Fijne dag vandaag.
  .-= Marjolijnes laatste blog ..VRIJHEID….. =-.

 13. In Leiden is het bijna elk w-end feest. Althans zo lijkt het wel.
  .-= Redstares laatste blog ..Onderhoud =-.

Geef een reactie