Die Mannschaft e door Frank (van IkFotograag.nl)

Iedere Nederlander heeft wel eens ooit een Duitser die de weg vroeg de verkeerde kant opgestuurd. Tenminste de oudere generatie.e Maar als je als Nederlander de verkeerde kant opgestuurd wordt omdat onze voorouders het land ook eens bezet hadden, dan sta je toch vreemd te kijken. Dit bord kwam ik tijdens onze vakantie tegen.


Ik ben er vanuit gegaan dat de eigenaar van het bord er alleen maar grappige bedoelingen mee heeft, in ieder geval hebben een aantal reisgenoten, en ikzelf ook, er toch om moeten lachen.

Afgelopen zaterdag heb ik de voetbalwedstrijd Duitsland tegen Argentinie gekeken. Omdat iedereen in het gezelschap voor de Argentijnen was had ik voor de Mannschaft gekozen als favoriet. Ze hebben me beloond met een mooie spannende wedstrijd en wonnen hem met glans. Gisterenavond hebben wij onze finaleplaats al veroverd.e Ik hoop oprecht dat die Mannschaft vanavond ook de finale haalt, waar ze dan wat mij betreft uiteindelijk en hopelijk tweede mogen worden. Ze zijn vanavond weer mijn favoriet. Het kampioenschap moet zondag dan uiteraard voor ons zijn. Duitsland heeft dat niet nodig, want als wij tweede worden dan hebben we gewoon verloren. Maar Duitsers kunnen zelfs glans geven aan een verloren finale en ze noemen zich dan Vice-Weltmeister. Daarom als wij wereldkampioen worden dan hebben zij toch ook nog iets! Of niet soms.

20 Comments

 1. Heb je helaas toch voortijdig afscheid moeten nemen 🙂

 2. Ze mogen in het oranje gaan kijken. we zijn toch een beetje hun kleine broertje he.

 3. Helaas, het mocht niet zo zijn voor de buren.

  Ik ben nog nooit een Duitser tegen gekomen die om de weg vroeg, dus ik kon ze ook niet de verkeerde kant op sturen. 😉 Maar waarschijnlijk had ik het wel gedaan, niet expres maar meer omdat ik 1. belabberd duits spreek 2. geen richtingsgevoel heb 3. geen straatnamen kan onthouden.

 4. Toch mooi dat er aan ons gedacht wordt.
  En zondag zal Spanje tegenover Nederland staan, zo bleek vanavond.

 5. Ik kijk nooit geen voetbal. Via Twitter zie ik het gegil wel.

 6. ik weet het niet hoor,
  ik ben echte freak maar die duitse mannen zijn echt heel goed……………….

 7. Duitsland speelt aantrekkelijk, dit toernooi. Nederlnd niet altijd, maar wel effectief. Het lijkt wel de omgekeerde wereld.

 8. Leuk, dat bord.
  Hopelijk kunnen we zondagavond omstreeks 22:30 uur ook lachen.

 9. Haha, wel lachen dat bord 😀

  We zullen zien welke kant het opgaat zondag!

  Eerst vanavond nog…

 10. Neem aan dat het bord hierboven niet in Duitsland staat. In het algemeen beschaafd brits betekent Dutch goedkoop en gierig. Die bijnaam is niet geheel onterecht en zulke mensen wil je niet alleen in je gratis WC en als wel-kijken-en-niet-kopen in je souvernierskraam hebben. Het leuke is echter dat de Nederlanders wat minder gierig zijn geworden en de Duitsers ons op dat gebied hebben ingehaald. Verder gaat Gibraltar natuurlijk winnen, die mochten de voorrondes overslaan. 🙂

 11. hehe grappig bord !
  Zal in elk geval n spannende finale worden !

 12. Tegen wie we ook moeten spelen zondag, eindelijk wereld kampioen worden is het devies!
  groetjes,
  Elmar

 13. Dat is in elk geval een Duitser met humor 😀
  En ja die wedstrijd zondag moeten wij gewoon winnen natuurlijk, vice of niet 😉

 14. Uruguay was toch beter dan verwacht voor zo’n bananenland, kans is best groot dat we zondag tegen Spanje moeten en die Duitsers vanavond weer naar die Heimat terug gaan!

 15. die foto is humor en ook ik hoop dat de Duitsers vanavond winnen

 16. na gisteren zit het wel goed voor NL.

 17. Gister keek ik de eerste wedstrijd van het hele WK. Ook de finale ga ik zien.

 18. Op naar de finale en de beste wint…!!
  En dat mag van mij Oranje zijn.

 19. Hola Me! Nooit het vel van de beer verkopen , voor hij geschoten is !;-)

Geef een reactie