Naast Pizza’s maken experimenteer ik ook wel eens met andere etenswaren. Hierbij het recept van een heerlijke stoofschotel die ik van de week maakte. Het is een volledig eigen recept.
Ingredienten (voor 4 personen):
Vleesreepjes ca 500 gram (varkensvlees, rundvlees, namaakvlees)
olijfolie
2 uien (normaal)
2 dikke teentjes knoflook
2 kleine paprika’s (kleur maakt niet zoveel uit)
bouillon ca 500 ml
tomaten in blik (ca 400 gram)
klein doosje (250 gram) champignons
peper. zout en paprikapoeder
voorgekookte aardappels ca 600 gram.
bloem (twee eetlepels)
5 eetlepels yoghurt
nootmuskaat, vers geraspt ca. 1 theelepel.
werkwijze:
Gebruik een grote braadpan waar alles in past en maak u niet druk om enig aanbaksel tijdens het braden, dat komt allemaal goed. Kruid het vlees met peper,zout en paprika. Doe de olijfolie in de hete pan en bak de gekruide vleesreepjes in 4 minuten bruin, doe de fijngesneden ui en de uitgeknepen knoflook erbij, wacht totdat alle vocht eruit is en voeg vervolgens en halve theelepel geraspte nootmuskaat en de paprika toe, even wachten tot het vocht eruit is en dan de in schijfjes gesneden champignons meebakken. Voeg het blik tomaten en de bouillon toe en snij de voorgekookte aardappels in kleine blokjes. Als alles weer begint te pruttelen de aardappels en een theelepel zout toevoegen en het geheel daarna een half uurtje laten sudderen. Daarna twee eetlepels bloem over het geheel strooien en roeren tot het geheel begint op te stijven. Roer vervolgens de yoghurt erdoor en strooi nog een halve theelepel nootmuskaat over het geheel.
Om een lekkere stoofschotel te maken, kan het handig zijn om een kookpot te kopen waarmee je langzaam kan garen op zacht vuur. Bovendien bestaan er verschillende soorten stoofschotels die op diverse wijzen klaargemaakt worden. Mooi recept, dank je !
Hahha koken met Sjoerd, interessant, wordt dit nu een vast postje ? Is alvast n goed begin, hou wel van stoofpotjes en dit receptje spreekt me wel aan. Alleen hou ik niet zo van aardappelen in n stoofpot maar serveer ik t meestal met rijst ofzo. Schep mn bordje maar vol, zodat ik es kan proeven !
Groetje,
AmaZony
Ziet er lekker uit, zelf zou ik het zonder de aardappelen doen en de nootmuskaat door kaneel vervangen zo maak ik er dan weer iets eigens van 😉
Dat klinkt lekker!
Ben niet zo’n creatieve en goede kok, maar dit moet te doen zijn 😀
Ik laat alles koken door mijn koks. Daar begin ik niet meer aan.
Hm dat klinkt goed 😀
Een lekkere stoofschotel is nooit weg. Ik zet hem bij mijn nog lange lijst: recepten om uit t proberen
Kijk, zo zie ik recepten graag, vooral die aanwijzingen (bijv dat alles weer goedkomt). Ik zal het eens op R uitproberen, eens kijken wat hij ervan zegt.
Ziet er lekker uit, weer wat inspiratie.
Wat lijkt me dat lekker zeg…..zeker de moeite van het proberen waard.
Ik krijg er trek van.
Ik krijg er honger van!
Dit is èèn van de eerste recepten die me wel te nashen lijkt. Doorgaans bakken de bekende Nederlanders er niets van. Die volstaan, zoals de laatste keer dat ik dat gelijknamige tv programma zag een choogelaar met blond lang haar pannekoeken bakken.
Het klinkt veelbelovend, maar beschrijf nou eens het precieze resultaat en jouw smaaksensatie.
’t Leest als de moeite van het uitproberen waard.
Klinkt lekker en ziet er ook lekker uit.
Misschien had ik beter even kunnen wachten met het lezen van dit logje, want nu begint mijn maag spontaan te rammelen …
Maak er een mooi weekend van, Sjoerd!
Zeker als jouw log de titel dagmenu – groene cicade draagt…
Het ziet er heerlijk uit Sjoerd. 🙂
Dat moet smullen geweest zijn.
Stevig potje zo te zien en lekker lijkt me.
Dat klinkt erg lekker!
En met stoofvleesch, je kunt er zoveel kanten mee op, ik begin net als jij meestal en maak er zelf wat van, nog rijker gevuld 😀
XXX
Beetje de winter in de bol Sjoerd, met een stoofschotel
Dat was een heerlijk maaltje..!!
Op naar een heel fijn weekend, Sjoerd.
Lijkt me prima eten, alleen zou ik er meer vlees in gooien. 😀
Dat ziet er lekker uit !
Kook cursussen op de log nooit weg hahahh