Bambino

bVision Photography

Soms heb je van een automerk helemaal niets. totaal geen informatie en dan moet je gaan spitten. Want hoe komt een Nederlands automerk aan een naam als bambino, terwijl ik het karretje ken als een Fuldamobil. Het antwoord was sneller gevonden dan verwacht. De Bambino is ontstaan doordat de Fuldamobil fabriek failliet ging. De Fuldamobil (een driewielige dwergauto) werd in Nederland geleverd door Hostaco, een bromfiets fabrikant die Bambino bromfietsen op de markt bracht. Alleen veel verder dan de naam bambino op een Fuldamobil plakken kwam men niet. Het bedrijf zag al snel in dat dit niets opleverde en buiten een enkele als bambino verkochte fuldamobiel kwam men niet.

bVision Photography

20 Comments

 1. De Bambino was aanvankelijk de Fuldamobil gelijk. Later volgde een driewielige open sportwagen en nog later een vierwielige versie. Die zagen er een stuk anders uit.

 2. Even serieus, ben opzoek naar de UG-43-01 en heb daar nog een foto van met de eerste eigenaar. Hij heeft zijn Bambino in 1969 in Middelharnis ingeruild voor een beige kleurige DAF 33.

 3. Nog nooit zien rijden. Maar ik rij er vast te snel langs heen met mijn Porsche.

 4. Toevallig zag ik hier laatst nog een 3wieler rijden.. Dan kijk je toch best verbaasd op in de bergen!

 5. …. lijkt me lastig in- en uitstappen.
  Maar hij is wel kek!

 6. Nog nooit van dat merk gehoord.

 7. Zulke autootjes vind ik eigenlijk best geinig, vooral dat blauwtje is best cute. Niet dat ik er zelf in zou rijden overigens 😛

 8. Ik zou hem ook nooit gekocht hebben maar hij is wel heel erg leuk.

 9. Ik geloof niet dat ik veel heb gemist aan dit karretje. Ik zou er waarschijnlijk niet eens in passen …

 10. Wees maar blij dat je niet met dit wagentje heen en weer naar Schiphol moest. Was je wel wat langer onderweg geweest dan 4 uur.

 11. Ik vind het ook wel grappig, een soort kever op drie wielen. Nooit van gehoord trouwens.

 12. leuk ziet het er wel uit, maar ik zie mezelf daar niet mee rijden.

 13. nee, hoe moet dat ding nu 400pk via 1 achterwiel op de weg zien te krijgen?

 14. Wat een lelijk ding zeg, zou er niet in gezien willen worden. 😛

 15. Grappig, bij Top Gear testte ze laatst zo’n drie-wieler, elke bocht kantelde het ding… was komisch om te zien…

 16. Het is net een cockpit zoals de deur erin zit, ik vind hem wel grappig, en doet mij idd ook erg denken aan de oude driewielers die je eigenlijk niet meer op de weg ziet, en nu ik dit heb getikt van niet zien, zul je zien dat ik er binnenkort eentje zie staan of rijden hahaha

  XXX

 17. Het is een vreemd wagentje. Echt lelijk zou ik niet zeggen.

 18. Ziet er ook niet echt flitsend uit naar mijn idee. Oude auto’s kan ik vaak wel waarderen, maar dit model doet me niks.

 19. Niet alle modellen bereiken de grote markt.
  Fijne zondag.

 20. Het ziet er eerlijk gezegt ook niet uit, en dat ligt heus niet aan de naam.

Geef een reactie