Tommie is dood


bVision Photography

Met droefheid moet ik u mededelen dat gisterochtend in alle vroegte onze Tommie is overleden. Nu was het al een oud beestje, maar ik was er echt gehecht aan. Naar Berlijn, naar Zuid Frankrijk en afgelopen week nog naar Schiphol, overal bracht het dikkertje ons naartoe, maar net toen we Tommie echt nodig hadden om een kruistocht naar een godvergeten oord in Duitsland te maken gaf hij de geest. Of de pijp aan Maarten, mag je zeggen. Na een mooie tocht door Duitsland, waar we dus niet de plaats van bestemming konden vinden, te beroerd waren om een kaart te kopen, en uiteindelijk maar richting Roermond togen om te kijken of we niet een kleine tommie uit een nest konden kopen werden we (on)aangenaam verrast door een karavaan wielrenners in van die gekke shirtjes met allemaal reclame erop. Voorop reed de baas van de politie en een heleboel motoren. Als Essent medewerker zal ik hier de naam van deze tour niet noemen, maar heel Limburg zat er vol mee. Maar wat wil je, van Roermond naar Sittard is zo’n 30 km. En ze hebben er meer dan 200 km over gedaan om tot daar te komen. De foto’s zeggen genoeg denk ik. Maar goed we hebben uiteindelijk toch een nieuwe reisleider gevonden, hij heet niet Tommie en is ook niet zo dik als Tommie was, maar hij heet Mio. (u weet, klick op de pic als er een poppetje op staat)


bVision Photography

20 Comments

 1. Ik heb mn MIO nu zo’n 3 jaar en hij is soms ook al t noorden kwijt… Er worden te veel wegen gewijzigd of heraangelegd op een andere manier dat mn mio zonder updates niet meer kan volgen. Dan maar n eindje verder rijden en krijg je constant ‘route word herberekend, een ogenblikje aub’ te horen.. Veel succes met jouw mio !
  Groetje,
  AmaZony

 2. Ik denk dat je Mio je snel je Tommie laat vergeten… Mio is zoooooooo goed!

 3. Mio ken ik niet zo goed. Tommy wel al heeft de mijne een truttig uiterlijk en heet ze TTT (dwz tuttentomtom) Veel suc6 met je nieuwe aanwinst!

 4. Ah zo, ik schrok eigenlijk al, oké dit is ook niet fijn maar ja…. RIP Tommie

  XXX

 5. zodra Peter R terug is gaat hij er een zaak van maken. Al blijft het wel triest.

 6. arme tommie,
  hopelijk heb je schik van je mio……………

 7. Ach, hoe triest. Hoop dat-ie een vredig einde kende. Waren z’n laatste woorden niet toevallig “Bestemming bereikt”?

 8. Helaas, helaas, het is niet anders.
  Live suks, soms.

 9. Wat een leed op de maandagmorgen! Onze tommie is ooit weggelopen, en toen we recent een nieuwe tommie hadden uitgezocht kwam de oude tommie tevoorschijn uit een al enige tijd niet meer gebruikte zwembadtas. We hebben nu 2 tommies hier, terwijl ik ze nauwelijks gebruik! Hachelijk?

 10. Tja, het houdt een keer op …
  Onze Tommie raakte een tijdje geleden het spoor helemaal bijster op een geheel herzien knooppunt van wegen. Na een forse update kan hij hopelijk weer een tijdje mee.
  Veel geluk met je Mio.

 11. Wat een triest nieuws op deze maandagochtend.

 12. Ai…je hebt hem toch wel een waardig afscheid gegeven? 😛

 13. Zie je, ben je helemaal ‘it paad bjuster’ Sjoerd!

 14. Wij hebben een mevrouw Wegwijs. Altijd even vriendelijk en beleefd: “Indien mogelijk een U-bocht maken.”. Nooit een Jij-bocht.

 15. Daar sta je dan ineens in den vreemde zonder Tommy, gelukkig heb je toch de weg terug kunnen vinden 😉

 16. Onze namaak Tommy is inmiddels al weer een jaar of 4 oud en begint zo langzaam aan soms toch de weg een beetje kwijt te raken. Met al die nieuwe rotondes en nieuwbouwwijken weet ie geen raad.

 17. Tja, wat zeg je op zo’n triest bericht… sterkte dan maar…

 18. Ja ook die dingen hebben een beperkte levensduur natuurlijk.

 19. Ja ook Tommie’s hebben niet het eeuwige leven.
  Maar gelukkig heeft tommie in de loop der jaren vele broertjes en zusjes gekregen.
  Je kunt echt kiezen voor een waardige vervanging.
  Veel plezier met Mio

 20. Agossie, die arme Tommie, na al dat harde werken.

  Het zal niet makkelijk zijn voor Mio om Tommie’s plaats in te nemen, toch veel plezier met Mio! 😉

Geef een reactie