Wet, wetter, wetst


bVision Photography

Het is dat we niet afhankelijk waren van het weer, anders was ons uitstapje naar Den Haag en Scheveningen compleet in het water gevallen. Primair gingen we voor een bezoek aan onze nationale trots, het Louwman Museum. Verplaatst van Raamsdonkveer naar Den Haag in een beter aangepaste omgeving komt het nationale automobiel museum beter tot zijn recht. En eerlijk is eerlijk, het is echt de moeite waard om daar eens te gaan kijken als je geïnteresseerd bent in auto’s. De reis er naartoe verliep uitstekend, filevrij en het weer was prima. Op het drie verdiepingen tellende gebouw is van alles te zien. Van de Spijker tot Dodge, voor ingewijden. Helaas is niet alles mooi te fotograferen zonder de juiste hulpmiddelen zoals statief en een lichtinstallatie, alles is er vrij donker, waarschijnlijk om deze vele meer dan 100 jaar oude modellen te behouden. U kunt de komende tijd hier dus wel af en toe een modelletje verwachten wat ik daar gefotografeerd heb. Alleen vraag ik me af wat met het Dudok tankstation gebeurd is wat in Raamsdonkveer stond. De suppoosten in het museum konden me daar geen informatie over geven, wisten niet eens waar het over ging, wat een stelletje Blödhammelen. Na afloop hadden we geen zin in een veel te dure omelet op het museumplein, dan maar even naar Scheveningen.


bVision Photography

Maar oh, wat een schrik, het goot toen we naar buiten wilden. Een beetje Limburger kan wel tegen een buitje dus toch maar naar Scheveningen, de pier op. Daar hebben we heerlijk in een stormachtige omgeving gegeten op de pier bij van der Valk. Goh, niet duurder dan bij La Place van V&D, Maar wel inclusief bediening en perfect geserveerd. Chapeau en dat bij die ambiance. En wij dachten dat we poepie duur uit zouden zijn. De sfeerfoto van het bootje geeft precies aan hoe het was. Het bootje was met het blote oog bijna niet te zien, maar daar hebben we fotoshop voor… Klik maar eens op de foto’s dan zien ze er stukken beter uit. De terugreis was echter desastreus, vier en een half uur over 228 km….Maar het was het waard.


bVision Photography

20 Comments

 1. Vorige week zondag vielen wij met onze neus in de boter toen wij,onderweg naar familie, in Apeldoorn in een file vol oude auto’s terecht kwamen. Bleek er bij het paleis ’t Loo een manifestatie te zijn van oldtimers. In dit geval vonden wij het allerminst vervelend om in de file te staan, het was genieten.

 2. Hoe stond het met de zeebenen? Die heb je er, dacht ik, nodig als mijn geheugen mij tenminste niet in steek laat. Maar dan praat ik wel over zeker vijftig jaar terug, uit de tijd dat Zwolsman er nog de eigenaar van was en de Pier ndus nog een erg wankel bestaan kende….

 3. Jammer dat ze daar geen DKW hebben

 4. Pssss…. ff een korte reactie 😉 van mij.
  Een limburger lees ik. Ik al hier eens vaker komen lezen.

  Love As Always
  Di Mario

 5. Fijn je weer even te lezen, mooi geworden hier!

  Mooie zondag ook van mij,
  Liefs,

 6. Een leuk verslag van een prachtige dag..ondanks de regen. Hier regende het geloof ik ook pijpestelen, om dan ziek in bed te liggen heeft ook wel wat. 😉

  Leuke foto’s! Scheveningen heeft altijd wel wat met zijn gezellige drukte.

  Wens je een mooie zondag.
  Grtzzz

 7. Het was het waard, jij zegt het.
  Gezelligheid maak je natuurlijk zelf, en ondanks het weer maak je er maar het beste van.
  Maar toch, een lekker zonnetje is net even leuker.

 8. het weer was de laatste dagen redelijk tot heel goed hier.
  Hopelijk komt het ook jouw richting uit.

 9. Een dag met een natje en een droogje zodoende.

 10. jammer dat het weer niet meezat maar jullie hebben wel genoten lees ik.

 11. Oh wat sneu van die regen! Wat een lange terugreis.
  Maar zoals je al zegt: Het was het waard.

 12. Dat museum zie ik ook wel zitten, maar de afstand minder. Misschien maar eens combineren met een weekend bij de kinderen in het westen.

 13. Ik ben benieuwd wat voor modellen je hebt gescoord, maar dat zullen we t.z.t. wel zien.
  Ook hier heeft het gisteren flink geregend, waardoor een fotokuier de mist in ging.

 14. En dat is waar het om gaat en draait, dat het de moeite waard was 😀

  Prachtige foto’s!

  XXX

 15. Het automuseum staat ook bij ons hoog op het lijstje om binnenkort eens te bezoeken.

 16. op die regen na heb je toch weer een mooie dag gehad,
  wel jammer van de terug reis……………………….
  bootje is te zien hoor

 17. Joh, ik wist niet dat Louwman verhuisd was, heb het hier wel een paar keer bezocht, dat is niet ver van waar ik woon, maar nu ligt het wel een stukje verder…

 18. En dan te bedenken dat hier in Zeeland de zon gewoon scheen.

 19. Dat was dus een mooi slot van de vakantie..!!
  Op alle regen na dan, toch.
  Maar gelukkig wel met een mooie fotoreportage en lekker uitgewaaid weer thuiskomen.
  Geniet nog van het weekend..!!

 20. Idd het regende behoorlijk. Ik zat aan huis gekluisterd. Miniman is ziek. En het strand is ook mooi als het regent, tenminste dat vind ik altijd!
  Fijn weekeind!

Geef een reactie