Terug uit Indonesië – door Frank (van IkFotograag.nl)

De reis door Indonesië; Java en Bali, was geweldig! Zo’n mooie landschappen, met overal vriendelijke mensen. Het aantal keren dat ze naar ons stond te zwaaien is ontelbaar. We waren zelfs een bezienswaardigheid. Regelmatig zag je een mobieltje omhoog gaan en werd er zo een foto van ons gemaakt. Ook in Indonesië loopt een groot deel van de jeugd met een GSM rond. Wel zijn de tarieven daar een stuk lager dan hier. Moet ook wel, want zoveel verdienen ze daar nou ook weer niet. Blijf ik wel met de vraag zitten, waar ze die GSM van betalen. Niettemin het is een prachtig land, waar behoudens in de steden, op het platteland de tijd, op veel plaatsen, 50 jaar is stil blijven staan. Drie weken zijn we er geweest, soms lange dagen in de bus en een dag zelfs met de trein dwars door Java. Je ziet onderweg zoveel dat je niet eens meer weet waar je eerst moet kijken. Drie weken nasi goreng, witte rijst, ikan bakar, saté ajam, kentang goreng en in Bali ook saté babi, zowat de hele menukaart van de afhaalchinees kwam voorbij. En wat hebben we gisterenavond genoten van de spruitjes, aardappelen met jus, het gebakken varkenslapje en de appelmoes erbij. Hieronder een paar foto’s gemaakt tijdens de dag  in de trein. (aanklikken voor een grotere versie)


Landschap in Java gezien vanuit de trein


Landschap in Java gezien vanuit de trein

23 Comments

 1. Fijn dat alles goed verlopen én meegevallen is. Tja de ganse menukaart van de afhaalchinees mogen ze me ook wel voorschotelen (niet op één dag welteverstaan lol), maar kan me best voorstellen dat je maar wat blij bent wanneer je terug de vertrouwde nederlandse kost kan eten. Mijn eerste stop na terugkomst van vakantie is steeds aan een Belgisch frituur ! Mmmm
  Groetje,
  AmaZony

 2. Een mooi land, alleen je moet electronica in warmdroogkasten stoppen. Anders is het zo stuk. Dat is weer een nadeel van het land.

 3. Het zijn de mooie plaatjes die ik vaker zie van mensen die naar die landen gaan. Ik vind het mooi, maar het is zo’n ander landschap. Ik ben er nog niet rijp voor om er zelf heen te gaan.

 4. Welkom thuis. 😀
  Ik denk dat je daar bijna geen lelijke foto’s kan maken. Prachtig landschap.

 5. Gek he dat je dan na zo’n geweldige reis weer echt kan genieten van een normale hollandse hap.
  Benieuwd naar de rest van de foto’s.

 6. Ik ben er dan nog nooit geweest hoor.. Maar zo is het wel wat ik me ervan voorstel afgaand op de berichten die ik wel lees. 🙂

 7. mooie foto,s hoor…….
  en kan me voorstellen dat die maaltijd gister heel lekker was

 8. Prachtige foto’s! Lijkt me heel mooi om daar een keer naar toe te kunnen. Ik blijf dromen.

 9. Het lijkt me dan ook een hele ervaring, zomaar een heel andere wereld binnenstappen.
  Des te meer besef je hier dan weer hoe goed wij het toch voor elkaar hebben.
  En toch, daar redden ze zich ook.

 10. Dat ziet er prachtig uit. Ik hoop daar ook ooit nog eens heen te gaan. Maar ja, ik wil zoveel…

 11. Ziet er mooi uit, welkom thuis.

 12. Ben tot nu toe alleen op Bali geweest, maar vond het echt super. Wil zeker meer van Indonesië zien!

 13. Dat zal ongetwijfeld een indrukwekkende reis zijn geweest. Deze eerste foto’s zijn in elk geval al zeer de moeite waard.
  Succes met het uitzoeken en evt. bewerken van alle foto’s, want je zult er vast veel hebben gemaakt …

 14. Wow…dat lijkt me schitterend om te mogen meemaken, zo’n reis.
  Die gsm zullen ze wel kunnen betalen omdat de kosten daarvan natuurlijk ook lager liggen dan hier. Althans dat is in het land waar mijn schoondochter vandaan komt ook zo. Maar dan nog blijft het natuurlijk een luxe-artikel, alhoewel dat in NL voor de meeste mensen nog steeds ook zo is. 😉

  Mooie foto’s!!!!

 15. Wel heel goed juist dat die mensen een mobieltje hebben. Het is gewoon voor iedereen betaalbaar, daarom. Het lijkt mij een geweldige reis. Wil meer foto’s zien!

 16. Dat moet inderdaad een prachtige reis geweest zijn. En iedere dag van die heerlijke gerechten eten….., maar ik kan me goed voorstellen dat de Hollandse pot je ook weer prima smaakt.

 17. Na een week hollandse pot lust je wel weer een keer een sateetje denk ik, waarbij je lekker terug kunt kijken op een fijne vakantie! Mooie foto’s!

 18. Mijn roots liggen daar, Bataviastad, daar is mijn oma geboren, en in Rangoon mijn vader, maar dat zal wat moeilijker worden, natuurlijk heb ik dit al heel lang op mijn verlanglijstje staan, om ooit daar te zijn en te vertoeven, de foto’s zijn prachtig!

  Welcome home!

  XXX

 19. Welkom terug hoor. Ik kan me voorstellen dat je blij bent met een Hollandse hap. Leuk die foto’s, krijgen we er nog meer te zien….

  Love As always
  Di Mario

 20. Gelukkig hebben ze de mogelijkheid om ook een mobieltje te hebben. De mensen aan de andere kant van de wereld hebben tenslotte de zelfde rechten als ons. Van het eten had ik daar wel genoten zeg.

 21. Het verre oosten is een van mijn eerste reis projecten als Ollie op pensioen geraakt. Welkom thuis !

 22. Fijn dat je zo genoten hebt van deze reis.
  Op vakantie gaan is altijd leuk, maar daarna thuiskomen ook.
  Weer lekker de hollandse pot, niks mis mee.
  Succes weer en een goede start.
  Maar vooral lekker nagenieten van alles.

Geef een reactie