Frans busje – door Frank (van IkFotograag.nl)

Tijdens een vakantie in Zuid-Frankrijk, kwam ik een roestig vrachtwagentje tegen in een wei. Het had zo te zien al heel wat zondagen roestig staan te zijn. Sjoerd wist me te vertellen dat het hoogst waarschijnlijk een Saviem is. Dus ben ik maar eens gaan zoeken op het WWW. Heel veel foto’s van Saviems, maar ik kon er niet een vinden die er bij benadering op lijkt. Dus ben ik verder gaan speuren. Uiteindelijk heb ik het gevonden, het blijkt een Renault Goulette te zijn. De Renault Goulette  is een karakteristiek 1950’s-1960’s vrachtwagentje van Renault. Ze zijn zelfs vaak te zien in oudere Franse films De SG2, ofwel Super Goulette  is van 1965 tot 1980 op de markt gebracht als Saviem. Dus zat Sjoerd erg goed in de richting. De Renault Goulette is in heel veel varianten gemaakt, zoals als Brandweerwagen, Politiebus, Ambulance, Camper, en er bestond zelfs een 4×4 variant. Hieronder de foto’s van de Goulette zoals ik hem in de wei vond.


Saviem


Saviem

19 Comments

 1. hoi Frank dit vrachtwagentje is misschien een opknappertje voor Hennie?

 2. Hij ziet er niet bar stevig uit… Eigenlijk lijkt het vooral op een verlaten speelgoedwagentje. 😀

 3. geweldige foto’s en echt france gevoel! Ik krijg gelijk heimwee!

 4. is het vandaag al roestige zondag ?

 5. Ik herinner me deze wagens nog wel. Roestig zijn ze op hun allermooist. Dat vind ik eigenlijk van iedere auto.

 6. ja gaaf zeg,
  als je goed rond kijkt in frankrijk zie je nog veel van die oude auto’s staan…………….

 7. Mooie foto’s van een leuk autootje dat aan het vergaan is.

 8. Typisch Renault ! het waren prachtige bestelwagens indertijd , hadden allen dezelfde voorkant ook aapte citroën hun indertijds na. Als kind liepen er veel zulke wagens rond !

 9. Even dacht ik dat ik in de war was met de dagen, maar dat lijkt mee te vallen.
  Die Renault – of wat er van over is – is zo te zien alleen nog te gebruken als onderkomen voor de kippen …

 10. Beeldende Kunst is zo mooi!

  Ik dacht aan citroën maar nee renault dus 😀

  XXX

 11. Prachtig! Hij reed vast ook nog 😀

 12. wat een juweeltje – – prachtig – – het is eigenlijk een kunstwerk 😉

 13. Hey Frank, bedankt dat je deze zaterdag even voor mij wilde invallen zodat ik lekker kon gaan stappen… De Goelette klinkt mij een beetje vreemd in de oren. Een stukje kennis wat ik nog verder moet gaan uitdiepen.

 14. Ik dacht eerst aan een ander merk, maar toen ging ik lezen 😀

 15. Het zal een mooie speurtocht geweest zijn. Knap dat je het nog hebt gevonden. Ga je hem ook opknappen?

  Love As always
  Di Mario

 16. In Australie zagen we veel roestbakken in de berm liggen, daar ruimen ze blijkbaar na een ongeluk de wrakken niet op, ze gaan een eigen leven leiden…

 17. Daar is nog wel wat aan op te knappen…
  Beetje roestig is hij wel.
  Fijn weekend.

 18. lekker onderzoeken en dan vinden wat je wilt weten!
  Fijn is dat altijd.
  Nu had ik dit dan weer niet opgezocht.

 19. Ik zie roest. Is het dan nu al zondag?

Geef een reactie