World Press Photo

bVision Photography

Gisteren was ik in de bibliotheek van Maastricht, waar momenteel de foto’s te zien zijn van de persmuskieten van deze aarde. En het spijt me voor deze heren, maar mij boeien ze niet. Ik vind ze gewoon niet mooi. Gelukkig hoeft dat ook niet, want persfoto’s hebben een ander doel. Die moeten de krant halen, moeten actueel zijn en het liefst schokkend. Ik zie het liefst mooie foto’s. Een foto moet cultuur uitstralen, moet je aan de muur kunnen hangen en bewonderen, niet met afschuw naar kijken. 100 meter verder dan de bibliotheek, langst de muur bij de voormalige bordenhal van de Societe Ceramique vind je de kunst gewoon aan de muur. Die kopieer ik dan en maak er mijn eigen kunst van, voor aan de muur, of gewoon voor in mijn fotoalbum. Deze deel ik op mijn blog, dan kan iedereen daar van genieten.

bVision Photography

20 Comments

 1. Tja heb die foto’s ook bekeken (niet allemaal maar toch..) en zoals elk jaar zitten er weer gruwelijke beelden tussen maar anderzijds ook heel knappe beelden. De bedoeling achter de foto’s is heel anders he. Ieder z’n vak. Soms is het ook hun bedoeling om de ‘kijker’ te shockeren, hun ogen te openen voor het leed, of de onmacht… Maar zo’n foto hoort natuurlijk niet thuis aan de muur in je woonkamer.
  Ik hou ’t toch maar wijselijk bij m’n paddestoeltjes hoor !
  Groetje,
  AmaZony

 2. Ik heb vorig jaar alle winnaars van de worldpress photo’s zitten bekijken en 1 op de 30 was positief van aard. Ik snap het ergens wel maar ik vind het ook heel jammer.

 3. Nieuwsfoto’s zijn niet per definitie gruwelijk, af en toe staan er schitterende foto’s in de krant. Sommige fotografen produceren als ze een goede dag hebben echte kunst die je bekijkt en wéér bekijkt, ik knip ook wel eens iets uit omdat ik geraakt wordt door een foto. (die komt dan op mijn expositiepaneel te hangen, het prikbord in de wc ;-)).De wp-foto’s van dit jaar heb ik niet gezien.

 4. ik word ook niet vrolijk van die foto’s. Je had naar boven moeten gaan, daar hadden we in het Leescafé een leuke cabaretier, uit Bovenkarspel nota bene……

 5. Ik zie over het algemeen liever foto’s op een blog dan in de krant.

  Love As always
  Di Mario

 6. Omdat iedereen een foto kan maken,is alleen nog bepalende waar je de foto van maakt.

 7. Ik vind de wp foto’s ook vaak niet echt bijzonder.

 8. Ja, nieuwsfoto’s zijn iets heel anders dan bijvoorbeeld artistieke foto’s of portretten. Maar wat mooier is?

 9. Ik ben het wel met je eens dat kunst en foto’s zoveel mogelijk mooi moeten zijn. Anders is er niet veel aan.

 10. ja, elke foto vertelt weer een ander verhaal.
  Ik vind een foto mooi als er wat te zien is.
  Een lachende kop zegt me dan weer niks, dan liever zoiets.

 11. Toch zou ik wel eens alle ingestuurde foto,s willen zien van die WPF. Niet alleen de winners. Ik durf te wedden dat er, hoe gruwelijk misschien ook, er zeker kunstwerken bij zitten. Deze bijvoorbeeld : http://www.beeldbankwo2.nl/detail.jsp?action=detail&recordidx=2

 12. ik hou echt niet van kunst……………….
  moet je dat leren?

 13. Ik ben met je eens dat er ook dit jaar weer tamelijk gruwelijke beelden tussen zitten, maar er zitten toch ook wel degelijke prachtige staaltjes fotowerk tussen.

 14. Het zijn niet persee de mooiste foto’s dat is waar maar wel nieuws waarde en daar wordt het op geoordeeld. Maar ja, wat is nieuwswaarde he, dat is echt niet objectief.

 15. Ik vind die foto’s vaak ook net even niet overbrengen wat ik zou willen zien…

 16. Ja ’t is heel iets anders natuurlijk en ze verdienen er ook hun brood mee.

 17. Kunst is wat het leven aangenaam maakt. En wij hebben weer een mooi plaatje om naar te kijken!

 18. gelukkig zijn we allemaal verschillende mensen, en kunnen we niet allemaal het zelfde mooi vinden. Ik snap die winnende WPF nooit zo. Hoe kun je nu winnen met iets gruwelijks.

 19. Zo is het, kunnen wij er ook van meegenieten.

 20. Groot gelijk Sjoerd !

Geef een reactie